Петък, 17 Април 2015 14:13
Петър Дочев и Радослав Бакърджиев преди 1/2-финала за Купа България

„Левски“ (София) ще излезе срещу ВК „Казанлък“ в първия 1/2-финал на Купа България при жените, който ще се изиграе в събота от 15:00 ч. в столичната зала „Христо Ботев“, която ще приеме всички мачове от заключителния етап на турнира. „Сините“ са настоящият носител на титлата, а през този сезон спечелиха и 4-е си срещи  в първенството срещу „розите“. Момичетата на Радослав Бакърджиев дори не загубиха гейм в двубоите си срещу този съперник и определено са в ролята на фаворит преди утрешния сблъсък. Припомняме, че в другия 1/2-финал ще играят ЦСКА и „Марица“ (Пловдив), а срещата ще бъде предавана на живо по БНТ от 17:30 часа.

„Очаквам и в двата 1/2-финала да се получат оспорвани мачове. И четирите отбора излизат с амбиция да спечелят Купата. Надявам се ние да сме крайният победител в утрешния мач, а след това да защитим титлата си от миналата година“, заяви преди старта на 1/2-финалните битки, за сайта на БФВолейбол, старши-треньорът на „Левски“ Радослав Бакърджиев.

„Като цяло победите в първенството срещу „Казанлък“ ни дават едно психологическо предимство в утрешния 1/2-финал, но определено няма да е решаващо, защото това са срещи с малко по-различен заряд. Турнирен двубой и ако лежим на тези 4  победи и чакаме ей така да дойде петата, няма да се получи. Всички момичета са здрави  и знаят, че трябва да се борим за този 5-и успех срещу „Казанлък“, завърши наставникът.

„Мачовете при всички положения ще бъдат на кръв, защото всеки един отбор от шампионата се бори за едно единствено нещо – да се класира на възможно най-предно място в първенството и да се представи по най-добрия начин за Купа България. Така че не е лесно да се предвидят какви резултати ще се получат на 1/2-финалите. Мисля, че всеки един отбор може да изненада всеки и да поднесе изненада. Това е и основната идея. Да има противопоставяне и борба до последно“, сподели старши-треньорът на ВК „Казанлък“ Петър Дочев.

„Разбира се, че загубите в редовния сезон от „Левски“ ни амбицират още повече. Всеки един състезател иска да играе добре, да се доказва на игрището и да търси най-добрия резултат. Затова не мога да кажа, че тези загуби през сезона биха оказали някакво негативно въздействие, което да се отрази на това по какъв начин ще излезем в този 1/2-финал и как ще се представим“, продължи наставникът.

„По принцип и в женския и в мъжкия волейбол има два основни елемента, на които се базира доброто представяне на всеки един отбор и това са сервисът и посрещането. Който успее да се справи по-добре на тези два елемента, според мен ще има предимство и шансове да победи“, заяви още Петър Дочев.

„Определено един месец без състезания не може да не се отрази, но в крайна сметка това е за всички отбори. Нямаме никакви проблеми с контузии. Всички са на линия и сме готови за борба“, завърши той.