Петък, 29 Май 2015 13:10
(0 гласа)
Глен Хоуг: Надявам се след месец да се върнем в България
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

„Щастлив съм, че съм в България. Впечатлен съм от обстановката, хотела и мястото, където се намираме. Не знам какво мислят играчите, но това е моето лично мнение“, заяви старши-треньорът на Канада Глен Хоуг на официалната пресконференция преди мачовете от Световната лига между България и „кленовите листа“, която се проведе тази сутрин в хотел РИУ Правец. На срещата с медиите присъстваха още селекционерът на нашия тим Пламен Константинов, капитанът на българския отбор за мачовете от Световната лига Владимир Николов и президентът от комисията по правилата на играта към FIVB (Международната федерация по волейбол) Александър Джеймс Стил от Шотландия.

Срещите между двата тима са на 30 и 31 май в „Арена Ботевград“. 

„Надявам се след месец отново да се върнем в България за финалите от Световната лига, когато ще имаме възможност да видим и Черно море“, продължи наставникът на северноамерикацните. Припомняме, че България ще бъде домакин на финалите от втора група на Световната лига, които ще се проведат в Двореца на културата и спорта в морската ни столица Варна.

„Изморени сме от дългия път, но това не ни оправдава. България е много силен отбор и смятам, че ще се получат невероятни срещи, с които да зарадваме зрителите“, завърши наставникът. За последно двата отбора играха един срещу друг на Световното първенство в Полша през 2014 година, когато нашите момчета водеха с 2:1 гейма и имаха предимство в четвъртата част, но допуснаха пълен обрат и загубиха с 2:3.

„Това е първи за нас игрови уикенд и ще видим в какво моментно състояние се намираме. Искам най-вече да видя как ще се представят момчетата, които ще играят за първи път в националния отбор, тъй като не са играли в такава обстановка и в такива важни двубои“, заяви пък селекционерът на нашия тим Пламен Константинов. 

„Голямата ни цел е да спечелим финалните срещи във Варна и да се класираме отново в елитната група на Световната лига. Не се намираме в оптимална игрова форма, което е абсолютно нормално. Андрей Жеков ще се присъедини към отбора следващата седмица, за да могат останалите да се адаптират към неговата игра. Надявам се всички да са готови за финалите“, завърши Константинов. 

В началото на седмицата Канада победи САЩ с 3:2 и спечели квалификацията за Световната купа от зона Северна и Централна Америка (NORCECA Champions Cup).

„Очаквам тежки двубои. Канадците са много по-напред от нас в подготовката си и играят страхотно в последно време. Не случайно ни победиха на Световното първенство, а миналата седмица надиграха САЩ“, коментира капитанът на отбора, който ще играе в Световната лига през този сезон Владимир Николов.

„За мен е чест да бъда капитан на този отбор“, завърши Николов.

Първият мач на България срещу Канада е в събота от 17:30 часа, а билети за срещата могат да се закупят на касите на „Арена Ботевград“, мрежата на eventim.bg, както и на касите на Eventim  в цялата страна.

 

Прочетена 333 пъти Последно променена в Петък, 29 Май 2015 14:48