Събота, 01 Август 2015 19:12
(0 гласа)
Мениджърът на мъжкия ни национален отбор до 19 години.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Мениджърът на мъжкия ни национален отбор до 19 години.

Националният отбор по волейбол на България за юноши младша възраст (до 19 години) стана вицешампион на младежкия фестивал в Тбилиси (Грузия), като момчетата ни завършиха със сребърните медали. На финала, волейболистите ни водени от треньора Драго Иванов загубиха от Полша с 0:3 гейма и останаха на второ място в класирането. С това те повториха постижението на мъжете, които също завършиха втори на европейските игри в Баку, като така България печели второ сребро само за месец разстояние.

Ето какво каза мениджърът на младите ни волейболисти Христо Драмов от Тбилиси специално за сайта на БФВ volleyball.bg минути след приключване на финалния мач.

- Г-н Драмов завършихме със сребърните медали. Вашият коментар за представянето на момчетата?

-Това е изключително голям успех за България! Тръгнахме с намерението да успеем да бъдем в четворката, но надскочихме това и станахме втори. Няма как да не сме доволни. Много се радваме от показаното от младите ни състезатели. Особено в предвид тежката група, в която попаднахме и трудните мачове, които изиграхме. Трябва да се гордеем със сребърните медали.

- Кой бе най-трудният мач в Тбилиси?

- Полуфиналът с Италия. Двубоят бе изключително равностоен и напрегнат.Нашите състезатели обаче се раздадоха. Показаха характер, воля за победа и се бореха до край. Всичко това натежни везните в наша полза, защото Италия има един много добър отбор, който е огледало на мъжкия им волейбол.

- На финала обаче не успяхме да се противопоставим на Полша..

- Да, но реално няма и как. Полша е с една класа над нас. Смея да кажа, че този отбор ще се бори за титлата на предстоящото Световното първенство в Аржентина през август за юноши младша възраст. Поляците притежават изключително балансиран състав, с класни играчи и равностойни смени. И най-важното, тези състезатели имат опит защото се води целогодишна подготовка с тях.  Целенасочената работа и инвестициите от последните години в полския волейбол сега се връщат с пълна сила.

- От това следва ли, че няма съжаление и не може да се говори за изпуснати възможности?

- Няма място за съжаление. Пак казвам ние сме изключително доволни от второто ни място. Нашите изиграха своя мач вчера, на полуфинала, когато победихме Италия. Това беше техния голям връх. Завършихме втори, нещо за което мечтаеха и италианци, чехи и и други отбори.

- Второто място в Грузия вдъхва ли ни увереност за предстоящото Световно първенство в Аржентина?

-Да. Надявам се, че ще бъдем в четворката на Мондила. Мечтаем и за медал. Смятам, че с оглед показаното тук в Грузия имаме сили за това. Но дори и присъствие в осмицата на Световното ще бъде голям успех за България, тъй като отново сме в много тежка група и Полша е с нас. Регламентът също е нов.

-Какво е новото?

-За първи път отборите ще бъдат двадесет. Участниците са разделени в четири групи по пет отбора. Последните ще отпадат. Първите четири от груповата фаза продължават във втория етап, като ще се играе на кръст във втората фаза. Ще бъде много дълъг турнир, така че ще трябват сили и концентрация. Надявам се да успеем да покажем на какво сме способни и да се представим подобаващо в Аржентина.

Прочетена 396 пъти Последно променена в Събота, 01 Август 2015 19:17