Събота, 01 Август 2015 21:00
(0 гласа)
Драган Иванов: Реализирахме напредък в сравнение с европейското
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Източник на изображението: CEV.lu

Българският национален отбор за мъже до 19 години спечели сребърните медали от Европейския фестивал в Тбилиси. Нашите момчета загубиха на финала от Полша с 0:3 (15:25, 13:25, 18:25).Младите „лъвове“ се представиха отлично на престижния форум в грузинската столица. По пътя към финала играчите на селекционера Драган Иванов победиха Русия, Италия и Грузия. Единственият тим, който успя да надиграе „трикольорите“ бе именно действащият европейски шампион при тази възраст - Полша. „Дружина полска“ спечели титлата без нито един загубен гейм.

Ето и какво каза за специално за сайта на БФВолейбол volleyball.bg от Грузия, селекционерът на нашия тим Драган Иванов:

„Един треньор винаги е недоволен. Но като цяло мисля, че отборът реализира напредък с представянето си на този турнир в сравнение с предишния голям форум, на който участвахме – европейското първенство, където завършихме на шесто място. Сигурен съм, че можем да играем още по-добре и се надявам да покажем това на предстоящото световно първенство. Сега ще се порадваме на сребърните медали, а утре отново сме на тренировка и продължаваме да работим“, заяви специалистът.  

„Световното първенство е най-големият форум, на който ще участва този отбор. За това и голямата ни цел е възможно най-добро представяне на този турнир. Неприятната новина за нас е, че и там сме в група с Полша. Но мисля, че останалите съперници са по-преодолими. Първата ни цел е да излезем от групата и да се класираме на 1/16-финал“, продължи наставникът.

„Мисля, че победата в първия ден от турнира в Тбилиси срещу Русия с 3:1 се оказа ключова за успешното представяне на тима. Тази победа повдигна самочувствието на нашия тим, което ни помогна изключително много в тежкия полуфинал с Италия. Двубоят с италианците бе много равностоен, много изравнен, но в решителните моменти бяхме по-увереният и по-добрият отбор на полето и заслужено спечелихме“, каза още треньорът.

„Ако трябва да бъда честен този Европейски фестивал в Тбилиси е най-мащабният форум, на който съм присъствал. Организацията бе на изключително високо ниво. Много спортисти взеха участие в различните надпревари, но домакините се справиха отлично с абсолютно всичко и само могат да бъдат поздравени“, завърши Драган Иванов.

Кога се прибират героите от Тбилиси можете да прочетете тук.

Прочетена 304 пъти Последно променена в Събота, 01 Август 2015 21:07