Понеделник, 05 Октомври 2015 15:05
ЛИДЛ подкрепи националния отбор по волейбол за Европейското първенство.
ЛИДЛ подкрепи националния отбор по волейбол за Европейското първенство.

Лидл България стана основен спонсор на националния отбор по волейбол на България за Европейското първенство по волейбол за мъже, което стартира на 9 октомври. Договорът за партньорство беше официално подписан днес от Данчо Лазаров – президент на Българска федерация по волейбол, и от г-жа Милена Драгийска – изпълнителен директор на Лидл България.  На подписването присъстваха още Иван Тодоров – вицепрезидент на БФВ, и Пламен Константинов – селекционер на българския тим.

„Подкрепата на националния отбор по волейбол на България за нас е кауза в подкрепа на българските спортисти, които имат постоянство в постиженията и успехите си. Няма българин, който да не желае от цялото си сърце успех на националния отбор. Малцина са спортистите, които в България притежават такова завидно постоянство в комбинация с качество на постижението. Тази устойчивост особено ценим и за нея заслужават нашето уважение и възхищение като фенове, българи и мениджъри. Подкрепяйки волейболните национали, изразяваме съпричастността си към българското представяне и пожелаваме успех на момчетата”, заяви Милена Драгийска. И обясни, че подкрепата на Лидл е съвсем логична и на компанията й отива да бъде част от успешни проекти и събития, които демонстрират качество.

„От името на Българска федерация по волейбол искам да изкажа признателност и благодарност към Лидл, че стана наш партньор. Това се случва в много важен за нас момент, в който сме на последната права преди старта на Европейското първенство по волейбол за мъже – шампионат, какъвто в България не е организиран от 34 години. В такъв момент получаваме подкрепа от много уважаван и солиден партньор”, заяви Данчо Лазаров.

След като Данчо Лазаров и Милена Драгийска подписаха официално договора, президентът на волейболната федерация подари на управителя на Лидл България рамкирана фланелка на националния отбор на България, брандирана с логото на Лидл – като символ на приемането на компанията в отбора.

„Българският волейбол получава важна подкрепа във важен момент. Смятам, че помощта на Лидл” няма да приключи с приключването на Европейското първенство. Успех на Лидл и успех на нашите момчета, защото успехът ще бъде наш общ”, заяви вицепрезидентът на БФВ Иван Тодоров.

BFV LIDL

„В съвременния свят не е възможно да се развива спорт на високо ниво само с държавна подкрепа. Най-успешните спортове трябва да бъдат подкрепяни от спонсори. Това подпомага и нашата работа Защото за мен най-важно е да мога да изисквам от Българска федерация волейбол най-добрите условия за националния отбор. Само така могат да се постигат успехи”, каза селекционерът на националния отбор на България за мъже Пламен Константинов.

Като търговска верига Лидл България винаги е имала отношение към спорта, което се вижда както в пазарно отношение със седмиците, посветени на спорта в магазините, така и демонстрирайки подкрепата си към различни спортни активности през годините. Това е първото партньорство на Българска федерация по волейбол и Лидл България и обещава да бъде изключително успешно. Слоганът на кампанията е „Подкрепи отбора! Заслужава си!” и ще бъде популяризиран чрез рекламните материали на Лидл в периода на европейския шампионат, за да активизират почитателите на българския тим да отидат и подкрепят своя отбор на първенството. За феновете на волейбола от Лидл са подготвили и друга приятна изненада - в целия период от 7 октомври до края на шампионата на 18 октомври от всеки магазин на Лидл ще можете да се сдобиете и с програма на мачовете.

Освен подкрепата на националния отбор, от Лидл стартират и друга социална инициатива в подкрепа на детско-юношеските школи. За всеки направен ас от националите Лидл ще дарява по 100 лв. на българските детско-юношески школи по волейбол за закупуването на волейболни топки. Ангажиментът към децата, които са бъдещето на България, не е нов като кауза за Лидл – традиционна е подкрепата за детски спортни турнири, изграждане на спортни площадкии др.