Четвъртък, 08 Октомври 2015 08:31
(0 гласа)
Евроволей 2015: Стани част от нашето пътешествие!
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

„Стани част от нашето пътешествие!” Това послание отправиха Пламен Константинов, волейболистите от националния отбор на България и Българският организационен комитет на Европейското първенство за мъже в България и Италия от 9 до 18 октомври. Отправиха го към всички! Поканиха фенове, легенди, държавници, журналисти, всички българи да бъдат част от отбора. Това стана с изключително атрактивна презентация на Евроволей 2015 в навечерието на шампионата.

Автобусът на националния отбор паркира пред Националния стадион „Васил Левски”. От вратата излезе бившият национал Евгени Иванов-Пушката. „Заповядайте вътре, добре дошли в отбора”, покани той изненаданите журналисти, събрани там.

„Аз съм Евгени Иванов. Познавате ме по екип и маратонки, повечето ме знаят и като Пушката. Но за Евроволей 2015 вече съм в ролята на спортен директор. Не всеки ден България е домакин на Европейско първенство по волейбол за мъже. За последно това се е случвало преди 34 години. Каним ви на едно общо пътешествие”, обясняваше Пушката, докато автобусът вече се движеше.w

 Пред министерството на спорта автобусът спира. И към отбора се присъединява един от символите ни в този спорт - единственият българин във волейболната зала на славата, легендата на българския волейбол Димитър Златанов.

Докато разказва интересни истории от 1970 г., когато е избран за нападател номер едно в света, а България става световен вицешампион и от 1980 г., когато е капитан на националите при най-големия успех – сребърните медали на олимпиадата в Москва, автобусът е срещу хотел „Плиска”. Сред чакащите хора на спирката изникват облечени в „бяло-зелено-червено” и народни носии мъж и жена. В отбора влизат и феновете.

e

Автобусът спира пред зала „Арена Армеец”. Всички са приветствани лично от Пламен Константинов. „Да си кажа честно, даже завиждам на момчетата си, че ще играят на европейско първенство пред родна публика. На мен не ми се е случвало като състезател, но им пожелавам да го изживеят наистина максимално с най-позитивните емоции”, споделя откровено Константинов.

В официалния пресцентър на Европейското има нова изненада – там е спортният министър Красен Кралев заедно с президента на волейболната федерация Данчо Лазаров.

r

 

„Държавата ще направи всичко възможно да подкрепи и да подкрепя постоянно волейбола, защото той е най-успешният колективен спорт у нас. Очакванията ни са големи, защото през годините волейболистите са ни радвали изключително много. Напълно сме готови с организацията и подготовката на европейското първенство. Ще имаме перфектна организация, което е изключително важно за поред път да покажем, че сме на високо ниво. Защото голямата ни цел е да получим домакинство на световното първенство за мъже през 2018 г. заедно с Италия”, заяви Красен Кралев.

„Призоваваме феновете да напълнят „Арена Армеец”, за да дадем на волейболистите същото това доверие, което те дават на нацията ни, тази мъжественост и отговорност, с която подхождат към това важно събитие”, добави той.

t

„Радващото е, че България отново е домакин на Европейско първенство. Още по радващо ще бъде нашият отбор да постигне добър резултат с подкрепата на публиката. Важен аргумент е, че играем у дома и това ще бъде нашето предимство. Моето пожелание към националите е да покажат майсторството, което владеят. Вярвам, че резултатите ще дойдат. На добър час, Пламене”, обърна се Данчо Лазаров към селекционера.

y

А самият Константинов доразкрива колко по-голям всъщност е отборът на България: „Искам да благодаря на Министерството на спорта, благодарение на което това Европейско първенство е факт. Без държавна подкрепа такива форуми не биха били мислими. Господин министър, благодарим за цялостната подкрепа. Относно подготовката на отбора искам да благодаря на целия екип на високопланинската спортна база в Белмекен - много отзивчиви хора, които направиха всичко възможно, за да се чувстваме добре там. Също на хората, които работят в „Арена Ботевград”. Благодаря на всички, които участваха в организация на Европейското първенство. Знам, че се полагат много усилия. И от наша страна ще се постараем да ги оползотворим.”

u

„Вярвам, че ще направим изключително добро Европейско първенство. Готови сме”, заяви директорът на Българския организационен комитет Станислав Николов. „Ентусиазмът сред феновете е голям. Очакваме и много чуждестранни туристи да посетят страната ни. Интересът като цяло е впечатляващ – това ще бъде най-посетеното първенство по волейбол от журналисти от цяла Европа, като рекордът по този показател вече е факт”, добави Станислав Николов.

Последната спирка от „пътешествието” беше на самото игрище в „Арена Армеец”. Там чакаха току-що завършилите своята тренировка национали. Спортният министър се възползва от случая да подари на всеки от волейболистите българското знаме. А голям трибагреник подари на Пламен Константинов.

„Очаквания има много и от всички. Но в крайна сметка за мен това първенство не е напрежение, то е удоволствие. За първи и последен път ще имам шанс да играя на такъв изключителен форум пред собствена публика в България. Затова аз избирам европейското първенство да бъде удоволствие за мен, а не напрежение”, заяви капитанът на националите Владимир Николов.

i

„Всички чакахме много този момент – да играем Европейско първенство вкъщи, защото този отбор няма да има повече този шанс. За мен успех ще е да играя мечтан финал. От много време чакам да изиграя един финал с националния отбор. Но реално конкуренцията е убийствена. Силно се надявам залата да е пълна, тогава емоцията е друга. Със сигурност феновете ще ни помогнат много”, сподели Теодор Салпаров.

o

„Настроението е страхотно. Очакваме с нетърпение това Европейско пред наша публика. Настроението е страхотно. Нямаме търпение да започне. От колективните спортове само ние участваме на такива форуми. Вярвам, че хората ще ни подкрепят. Искрено се надявам да обединим България”, заяви Тодор Алексиев, сякаш, за да обобщи мисията на европейското пътешествие – „Заедно за България!”

p

Прочетена 564 пъти Последно променена в Четвъртък, 08 Октомври 2015 08:40