Сряда, 02 Април 2014 15:13
(0 гласа)
БФВ официално представи Владимир Кузюткин
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Вицепрезидентът на БФВ Иван Тодоров представи официално на пресконференция новия ст.треньор Владимир Кузюткин и неговите помощници Петър Шопов, Владимир Орлов и Пламен Христов. Мениджър на отбора ще бъде Валентин Помаков.

Кузюткин е роден през 1947 година във Волгоград. Има изключително богата кариера в света на волейбола. Майстор на спорта по волейбол в Русия, през 2011 година получава званието „Заслужил треньор на Русия”.

Наставникът на женския ни национален тим заяви, че не е очаквал такъв голям интерес към волейбола в България. „Именно поради тази причина ще има сериозна работа от моя страна”, коментира селекционерът.

„ Ще съберем отбора на 21.април. Ще започнем подготовка с тези момичета, които са свободни от участие в своите шампионати. Предполагаме, че към 12-ти май отборът ще бъде окомплектован и ще се премести за подготовка в София.”

Кузюткин коментира и мачовете, които изгледа откакто се намира в България:

„Самото ниво, което видях във вътрешния шампионат не ми хареса като техническо отношение, но ми хареса борбеният дух на момичетата и се надявам това да се предаде и в националната гарнитура”.

„За мен е чест да тренирам женския национален отбор на България. Прецених, че в този отбор има голям потенциал. Разбрах, че Българската федерация по волейбол е много заинтересована от волейбола. Моят договор е структуриран на етапи - до Световното първенство и след него. Според мен така е правилно. Искам да накарам момичетата да се пробудят и да бъдат горди, че играят за своята страна.”

„Според мен много от българските волейболистки могат да бъдат водещи фигури в своите клубни отбори. Българският женски волейбол винаги е имал добри традиции. Лично познавам някои от момичетата.Смятам да изградя колектив в този отбор”.

Владимир Кузюткин заяви, че заедно с БФВ заедно са решили щабът му да се състои от български помощници. ”Българските треньори имат много добро ниво, добре квалифицирани са, аз бих искал да им помогна да се доразвият.”

Руският специалист коментира и участието на националния ни в женски турнир „Купа Елцин” :”Всеки един отбор се подготвя по различен начин за важните състезания. Нашето основно състезание е Световното първенство през септември.До тогава ние нямаме нито един сериозен турнир. Ето защо разделих подготовката на отбора на два етапа- до „Купа Елцин” и след нея. Със сигурност „Купа Елцин” ще ни покаже както силните, така и ни слабите страни. Мен ме интересуват слабите страни. От победите не се учи толкова, колкото от загубите. Искаме да изчистм грешките, които видим, до началото на Световното първенство. Ако има загуби, няма да правим  трагедии. Дори и да спечелим турнира „Купа Елцин” отново ще получим много отговори.”

 „ Не мога да обещая на нито едно момиче, че ще играе в мачовете. Мога да обещая, че на терена ще се появят тези, които демонстрират най-добра форма. Имам добри впечатления от Олимпйското звено. Имам огромно желание да видя и отбора – девойки ст.възраст, който се готви в Казанлък и ще играе квалификация в Самоков.”

            

Прочетена 763 пъти Последно променена в Сряда, 02 Април 2014 15:16