Петък, 11 Април 2014 10:41
(0 гласа)
Девойките в Група 1 за Балканското първенство
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

На среща на Tехническата комисия на Балканската волейболна асоциация, проведена в Истанбул, станаха ясни съперниците на националния ни отбор – девойки за предстоящото през лятото Балканско първенство.

Момичетата на ст.треньора Петър Дочев ще се състезават в Група 1, където на корта ще се изправят срещу тимовете на Турция, Босна и Херцеговина и Македония. В другия поток – Група 2, пък са отборите на Сърбия, Гърция, Черна гора, Молдова и Румъния.

Балканското първенство за девойки, родени през или след 1996г., ще се проведе в сръбския град Суботица в периода 5-9 август.

Преди това на младите български лъвици обаче им предстои битка за европейска квота. Припомняме, че България ще домакинства на Квалификацията за Европейското първенство- девойки, която ще се проведе в „Арена Самоков” - гр. Самоков. Отборът на България е в група с Русия, Австрия и Азербейджан, а мачовете ще се изиграят между 24.04 – 26.04.

Волейболистките вече се подготвят под ръководството на Петър Дочев. В момента момичетата са на лагер в гр. Казанлък, а от 14-ти април ще бъдат  гр.Самоков, където ще играят контроли с Румъния. 

Прочетена 649 пъти Последно променена в Петък, 11 Април 2014 10:59