Четвъртък, 17 Април 2014 21:16
(0 гласа)
Девойките на България с чисто 3:0 срещу Румъния
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор на България девойки-старша възраст победи Румъния с чисто 3:0 във втората контрола между двата тима, играла се тази вечер в зала „Арена Самоков” в едноименния град.

Младите български лъвици нямаха проблеми още от началото на първия гейм, като първото техническо прекъсване дойде при резултат 8-5. Възпитаничките на ст.треньора Петър Дочев запазиха лидерството си и при второто техническо прекъсване водеха с 16-14. Без особени изненади България затвори този сет при 25-19.

Във втория гейм отново българките стояха по-добре на волейболното игрище. По време на първото техническо прекъсване България  водеше с 8-7, а при второто разликата беше набъбнала в наша полза на 16-11. Отново без проблеми и този гейм беше записан на сметката на лъвиците при 25-20.

Подобен сценарий се разви и в третата част от тази приятелска среща.  Момичетата на Дочев водеха при първото техническо прекъсване с 8-3, а второто дойде при резултат 16-14 отново за България. Геймът беше затворен от нашите момичета при същия резултат – 25-20.

Въпреки победата от 3:0, щабовете на България и Румъния се бяха договорили за спаринг от 5 гейма.

В четвъртия Петър Дочев заложи на резервите, но въпреки това България изпита проблеми само в началото на тази част, като първото техническо прекъсване беше при резултат 8-7 за северните ни съседки. Българките „се взеха в ръце” и демонстрираха добра воля на волейболното игрище. Това даде резултат и второто техническо прекъсване дойде в полза на България за 16-14. Геймът беше затворен при резултат 25-22 за лъвиците.

Изигра се и пети гейм,  като предварителната уговорка беше той да продължи до 15-та точка.

Отборите на Румъния и България се „захапаха” още от самото начало на тази част. Гостуващият тим демонстрира желание да запише на сметката си почетен гейм и през по-голямата част от сета румънките водеха. Въпреки волята за борба на игрището, която демонстрираха възпитаничките на Дочев, румънките все пак „грабнаха” този гейм при резултат 18-16 в тяхна полза.

Най-резултатна за българките стана Атанасова, записала 15 точки, от които 3 аса.  По 12 точки за България добавиха капитанката Гергана Димитрова  и Мирослава Паскова.

Баракова се отчете с 5 блока.

Предстои да се изиграе още една контролна среща между отборите на България и Румъния, като беше направена договорка мачът да се състои утре (18-ти) април с начален час 10:00ч.

Приятелските двубои срещу тима на Румъния са част от подготовката на българските девойки  за предстоящата Европейска квалификация, която ще се състои в гр.Самоков в периода 24- 26.04.2014г. Победителят от турнира ще получи директна квота за Европейското първенство. 

Прочетена 652 пъти