Вторник, 22 Април 2014 14:35
(0 гласа)
Камило Плачи: Ще търсим добро представяне и в Световната лига, и на Световното първенство
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Днес се състоя първата пресконференция на мъжкия ни национален отбор по волейбол за 2014г.

Селекционерът на представителния ни тим Камило Плачи заяви, че ще разчита на голям брой волейболисти през предстоящия волейболен сезон, като допълни, че отборът ще търси добро представяне и в Световната лига, и на Световното първенство.  

Волейболният специалист разкри, че в момента се програмира работата на отбора, като целта е добро представяне и на двете състезания.

„Имаме много нови имена в отбора, това е наистина една нова група от младежи. Очакваме скоро към нас да се присъединят и останалите играчи. Нашата непосредствена цел към момента е Световната лига. Ако повишим нивото си в мачовете от този турнир, ще е възможно да се представим по-добре и на самото Световно първенство.  Не съм много съгласен с това, че някои треньори твърдят, че отборът им е съсредоточен върху даден турнир. Процесът на развитие на всеки отбор е много дълъг, както всяко едно занимание. Трябва да мине необходимото време”, коментира Плачи.

Той съобщи още, че на 30-ти април ще обяви окончателния състав за мачовете от Световната лига. Припомняме, че съперници на България в интернационалния кръг на  Световната лига ще са отборите на САЩ,Сърбия и Русия. Играят се мачове на разменено домакинство, като въпросните двубои ще се състоят между 23-ти май и 6-ти юли.

Лекарят на мъжкия ни национален отбор по волейбол д-р Динко Захариев потвърди, че към момента няма състезатели със сериозни контузии, а само такива с леки травми. Целта пред лекарския щаб сега е максимално възстановяване на волейболистите от тежкия сезон на клубно ниво.

Националният отбор на България стартира подготовка днес в залата на НСА, като участие в заниманието ще вземат 16 волейболисти. 

Прочетена 537 пъти