Вторник, 22 Април 2014 20:12
(0 гласа)
Категорично  3:0 за младежите на България срещу Испания
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор на България за младежи се наложи с категоричното  3:0 срещу Испания в последната си контролна среща преди Европейската квалификация в края на тази седмица (25-27 април).

След като вчера отстъпиха с 1:3 на връстниците си от Пиринейския полуостров, днес възпитаниците на ст.треньора Николай Желязков показаха по-добра игра и резонно затвориха мача в три гейма.

В първия сет българският тим се наложи с 25:19. Подобен сценарий имаше и във втория гейм от тази приятелска среща и младите български лъвове затвориха тази част при 25:20 в тяхна полза. В третия сет ст.треньорът Николай Желязков направи няколко смени, но това не попречи на българите да се поздравят с успех в гейма (25:23) и в мача (3:0).

Въпреки официалната победа с 3:0, в столичната зала „Христо Ботев” се изигра и четвърти сет, по договорка на двата треньорски щаба. В тази част от мача Желязков реши да даде шанс на повече волейболисти, което в крайна сметка доведе до успех за испанците с 25:18.

Днешната проверка срещу тима на Испания беше последна за българите преди началото на Европейската квалификация, която ще състои тази седмица в гр.София. България ще се бори с отборите на Англия, Холандия и Гърция за директната европейска квота. 

Прочетена 542 пъти Последно променена в Вторник, 22 Април 2014 20:20