Петък, 29 Април 2016 09:48
Феновете в "Арена Армеец" изумиха всички с невероятната атмосфера, която създадоха по време на Европейското първенство за мъже през 2015 година.
Феновете в "Арена Армеец" изумиха всички с невероятната атмосфера, която създадоха по време на Европейското първенство за мъже през 2015 година. Снимка: www.cev.eventolive.lu

България получи отлична оценка от Европейската конфедерация по волейбол (ЦЕВ) и бе определена като една от държавите с най-много опит в организирането на големи първенства. В материал публикуван на сайта на ЦЕВ страната ни бе дадена за пример как трябва да бъде подготвен един шампионат от най-висок ранг.

През миналата година България се справи отлично при организирането на Европейското първенство за мъже, на което бяхме домакини заедно с Италия. По-рано през 2015-а пък Пловдив и Самоков приеха финалния етап от шампионата за девойки до 18 години и също получиха отлична оценка за осигурените условия и провеждането на събитието. 

През тази година именно Пловдив ще има привилегията да посрещне най-добрите отбори на Европейското първенство за младежи до 20 години.

Благодарение на отличната си репутация като организатор и лидерската си позиция на европейската волейболна карта, на скоро страната ни спечели още две домакинства. През 2017-а и 2018-а ще приемем шампионатите за девойки до 16 и до 17 години, а от ЦЕВ са убедени, че организацията отново ще бъде отлична.