Четвъртък, 26 Май 2016 12:40
(0 гласа)
Волейболистките с първи тренировки в Аржентина
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Женският национален отбор по волейбол на България направи първата си тренировка на аржентинска земя два часа, след като се настани в хотела в Буенос Айрес. Тимът пристигна за съвместна подготовка и контролни срещи с домакините преди първия турнир от Гран При, който ще е в град Тукуман (3-5 юни).

Момичетата на треньора Иван Сеферинов пътуваха 24 часа през Франкфурт без проблеми, но с дълъг престой в Германия. Грижа на треньорския щаб засега е здравословното състояние на разпределителката Лора Китипова, която се появи на аерогарата в София с вирусно заболяване и пропусна началните тренировки. Първото занимание след изтощителното пътуване бе във фитнеса, няколко часа по-късно отборът тренира и във волейболна зала.

В четвъртък отборът пътува с автобус около 300 км до град Олавария, където е първият контролен мач с Аржентина в петък. Очаква се в състава на домакините да играят най-добрите състезателки, които вече се готвят за олимпиадата в Рио. Срещата ще се излъчва директно по локална телевизия от 21 часа местно време (3 ч българско време  в събота).

Нашите кацнаха в столицата на Аржентина навръх националния празник на страната – денят на независимостта. Въпреки почивния ден домакините реагираха гъвкаво на исканията на българския тим и удовлетвориха всички желания на гостенките.

Прочетена 638 пъти Последно променена в Четвъртък, 26 Май 2016 12:48