Петък, 27 Май 2016 14:13
(0 гласа)
Владимир Николов бе гост в предаването "Сутрешен блок" по Bulgaria ON AIR, където коментира най-различни теми.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Владимир Николов бе гост в предаването "Сутрешен блок" по Bulgaria ON AIR, където коментира най-различни теми. Снимка: www.cev.eventolive.lu

„Масово в България подготовка за първенство се прави около 25-30 дни преди самото първенство, което не е достатъчно. Тази година благодарение на Българската федерация по волейбол нашият отбор има възможност да се готви четири месеца!“

Това заяви днес в телевизионно предаване селекционерът на националния отбор за младежи до 20 години Владимир Николов. Младите „лъвове“ се подготвят усилено в столичната зала „Христо Ботев“ за Европейското първенство в Пловдив от 2-и до 12-и септември. Легендата на родния волейбол сподели и своите очаквания към предстоящия жребий, който ще бъде изтеглен на 7-и юни в София.

„Надявам се, че ще има отбори, които можем да победим“, коментира бившият капитан на мъжете.

Владимир Николов разкри и част от идеите за развитие на своето волейболно училище.

„Утре ще имаме тестове с деца, които са родени през 2002-а, 2003-а и 2004-а година, ако искат да се занимават по-професионално с волейбол. Свързахме се с една организация, която се грижи за спорта на децата без родителска грижа. Имаме желание и на такива деца, които стават за волейбол да дадем шанс“, съобщи той.

Волейболистът изрази своето мнение и за проблема със залите в София.
„В малките градове и села се построиха доста зали по европейски проекти, но там няма хора, които да ги ползват. А в София нищо ново не е изграждано от комунизма“, каза Николов.

Легендата коментира и ситуацията със столичните грандове във волейболното ни първенство ЦСКА и „Левски“.

„Нека да има спорт в България! Да има „Левски“, който да играе финали срещу ЦСКА. Хората да влезнат в залите, да припознаят тези отбори и на волейбола, и на клубно ниво, не само на национално“, добави Владимир Николов.

Прочетена 307 пъти Последно променена в Петък, 27 Май 2016 14:31