Неделя, 29 Май 2016 17:45
(0 гласа)
Качиха волейболистките на 1700 метра в Хухуй
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Волейболистките ни попаднаха на необичайно място в Аржентина – бяха настанени в спа хотел на надморска височина 1700 м близо до град Хухуй, където в понеделник е втората контрола с тима на домакините. В първата българките победиха с 3:0 в Олавария. Новото място е в планина в северната част на Аржентина, близо до границите с Чили и Боливия и до него се стига през селища с неособено приветлив вид и сериозна мръсотия по улиците.

Необичайно е цялото досегашно пребиваване на нашите на аржентинска земя заради организацията на местната федерация. Съботният ден премина в пътуване от ранни зори – 5 часа с автобус от Олавария до Буенос Айрес, после 2 часа със самолет до град Тукуман и за финал още 5 часа с автобус до хотел „Термас де Рейес”. С престоите сагата продължи 17 часа.

Малка е утехата, че няма тенденциозно отношение към българките, защото в някои отношения аржентинските волейболистки са дори повече ощетени. Техният отбор бе разделен на две групи за пътуването до Хухуй и по-голямата пристигна с автобус 2 часа след нашите заедно с тима на Кения, който също ще играе на първия турнир от Гран при в Тукуман (3-5 юни). За по-малката група бяха осигурени самолетни билети до Хухуй.

Във висопланинския хотел се разгоря същия спор между мениджъра на нашите Валентин Помаков и организаторите – за часа на мача. Отново, както и в Олавария, началото бе насрочено за 21 часа местно време в понеделник, но както и тогава нашите и техните съпернички пътуват на другата сутрин до Тукуман. Поради тази причина и поредната доза изтощение Помаков настоя твърдо да се промени часа на контролата и така остана да се изясни кога ще започне срещата.

Покрай сериозните грижи имаше куриозна и не толкова забавна случка. На летището в Буенос Айрес две от волейболистките погрешка се качиха в самолет за друг град, дори бяха заели места. Но бързо бяха върнати в правилната машина от човек от родния щаб. Не така весело бе на капитана Ева Янева, защото нейният багаж бе претършуван след приземяването в аржентинската столица и тя остана без яке от екипировката. 

Прочетена 696 пъти