Понеделник, 09 Януари 2017 13:33
(0 гласа)
Националките под 20 години продължават във втория кръг на световните квалификации
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Националният отбор по волейбол на България за девойки под 20 години се класира за втория кръг на европейските квалификации за Световното първенство в Мексико 2017 . 
 
Припомняме, че младите ни националки бяха в предварителна група В, като поради отказване на два от съперниците ни, изиграха само един мач с Турция, в който отстъпиха с 0:3 гейма.
Така, след две служебни победи и една загуба, момичетата на селекционера Димо Тонев завършиха на второ място в своята квалификационна група и, като един от трите най-добре представили се подгласника в четирите квалификационни групи, продължават напред по пътя към шампионата на планетата.
 
За втория квалификационен кръг през месец май, България, като втори най-добър тим, попадна в Група Е, заедно с Германия – победител в Група А, Белгия – победител в Група D и Полша – най-добър измежду вторите. 
 
163417 a11
 
В другата квалификационна Група F са европейските шампионки от Русия, победителят в Група B Турция, победителят в Група С Холандия и третият най-добър подгласник от първия кръг - Хърватия. Победителите в тези две групи ще се класират за Световното първенство под 20 години, което ще се проведе от 7 до 16 юли в мексиканските градове Бока дел Рио и Кордоба.
Прочетена 622 пъти Последно променена в Понеделник, 09 Януари 2017 13:40