Понеделник, 16 Януари 2017 17:51
(0 гласа)
Всички финалисти на Европейското първенство за девойки под 18 години
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

След приключване на всички срещи от предварителните групи на европейските квалификации за девойки под 18 години станаха ясни и всички участници на Европейското първенство 2017.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 1 до 9 април в Арнем (Холандия), като единадесет страни намериха място на финалите след оспорвани битки в квалификационните пресявки. Домакинът Холандия участва на Евроволей по право.

България бе домакин на една от квалификациите, като срещите от група Н се проведоха в столичната зала "Христо Ботев". Младите ни националки, водени от селекционерът Страхил Балов отбелязаха три победи от три мача, като завършиха на първо място в потока и взеха директна квота за шампионата на Стария континент.

Прави впечатление, че пет от класиралите се са държави са от Балканския полуостров, като се заформя мини-европейско първенство от нашия регион.

 

Всички участници на Европейското първенство 2017:

Сърбия, Беларус, Турция, Полша, Русия, Германия, България и Гърция като победители в отделните групи, Румъния, Италия и Словения, като трите най-добри втори тимове и Холандия, като домакин на Европейското първенство.

Класиране във всички предварителни групи от европейските квалификации вижте тук.

Прочетена 324 пъти Последно променена в Вторник, 17 Януари 2017 14:17