Четвъртък, 16 Февруари 2017 11:39
Община Свищов е амбицирана да възроди волейбола в града и да осигури стабилни основи за неговото развитие.
Община Свищов е амбицирана да възроди волейбола в града и да осигури стабилни основи за неговото развитие.

Община Свищов е амбицирана да възроди волейбола в града и да осигури стабилни основи за неговото развитие. Това обяви заместник кметът и председател на „Волейболен клуб – Свищов“ Борислав Замфиров при официалното представяне на проекта. На срещата присъстваха всички деца, желаещи да тренират любимия спорт и техните родители.

„Спортът е здраве и учи на дисциплина младите хора. Вярвам, че привличайки ги към нови масови спортове, ще подобрим общуването помежду им и ще ги стимулираме да постигат спортни успехи, които да радват всички ни“, заяви Борислав Замфиров.

Председателят на волейболния клуб спомена и за идеята, която има общинското ръководство за развитие и на плажен волейбол.

„Свищов е крайречен град и имаме потенциал да развиваме такъв вид спорт. За сега, нека пожелаем успех на треньорката и бъдещите волейболисти, а с процеса на тяхното развитие и оформяне като отбор, ще получат нашата подкрепа и опора, от която ще имат нужда“, добави той.

Борислав Замфиров запозна всички присъстващи със Здравена Радева, която има висше спортно образование с профил „Волейбол“ и ще бъде треньор на подрастващите. Двамата представиха подробен план за развитието на клуба

В началото всички деца ще бъдат разделени на две групи - момичета и момчета, като ще тренират през ден. Момичетата ще стартират във вторник – 21 февруари от 17:00 ч., а момчетата ще направят своята първа тренировка на 22 февруари от 17:30 часа. Таксата, която е определена ще бъде в размер на 15 лв и ще са заплаща до 10-то число на месеца. Тренировките на младите волейболисти ще продължат в салона на СУ „Димитър Благоев“ до началото на пролетта, след което ще могат да се преместят в залата на Спортен комплекс „Свищов“.