Понеделник, 06 Март 2017 10:35
„Булстрад Арена“ в Русе ще бъде домакин на турнир от световното Гран При за жени през тази година.
„Булстрад Арена“ в Русе ще бъде домакин на турнир от световното Гран При за жени през тази година.

„Булстрад Арена“ в Русе ще бъде домакин на турнир от световното Гран При за жени през тази година. Мултифункционалната зала ще направи своя дебют на международната волейболна сцена от 7-и до 9-и юли, когато пред собствена публика женският национален тим ще се изправи срещу Германия, Република Корея и Казахстан.

Именно това домакинство ни дава основателен повод да разгледаме по-подробно „Булстрад Арена“. Залата е открита на 23-и юли 2015-а година, а до края на 2016-а в нея се провеждат около 35 спортни и развлекателни събития, които са посетени от близо 50 000 зрители.   

Bulstrad 5

Арената разполага с 5 100 седящи места, 6 ВИП ложи за по 15 човека и една президентска за 43 души. Видимостта от всяка една точка в залата е изключителна. Съоръжението разполага и със 104 първокласни места в най-горната част на централната трибуна.

Bulstrad 8

„Булстрад Арена“ има на територията си две тренировъчни зали и функционираща професионална кухня с допълнителни помещения към нея за изхранване на организатори и гости, което допълва нейната функционалност.

Bulstrad 2

В допълнение на всичко това залата разполага с подземен паркинг с капацитет за 1 100 превозни средства, ресторант за посетители и гости, ресторант за спортисти, пресцентър, конферентна зала, офиси и допълнителни помещения, съблекални и гримьорни, динамични точки за продажба на храни и напитки в залата и извън нея, коментаторски кабини, система за контрол на достъпа, две LED табла за спортни резултати в основната зала от най-високо ниво, по едно LED подвижно табло за тренировъчните зали и контролна стая за наблюдение на сигурността, две сауни и малък възстановителен център.

Bulstrad 7

Основната цел на „Булстрад Арена“ е да подпомогне икономическото, културно и социално развитие на града и региона чрез създаване на професионални условия за провеждането на спортни и развлекателни мероприятия.

Bulstrad 13

Друг голям плюс на залата е нейното географско положение. Русе се намира на едва 75 километра от столицата на Румъния - Букурещ, което дава отлични предпоставки за привличане на чуждестранни инвестиции и зрители от северните ни съседи.

Bulstrad 12

Мениджъри на залата от ноември 2013-а година до сега са Борислав Велков и Иван Драндийски. Двамата са екип от 2011-а, когато поемат управлението на столичната „Арена Армеец“.

Managers Bulstrad

(Мениджърите на "Булстрад Арена" Борислав Велков и Иван Драндийски.)

„Представителната ни зала просто „плаче“ за волейбол, баскетбол, тенис... Амфитеатър, чиито трибуни достигат почти до игралното поле, е мечта за всяка зала! Това е търсен ефект, който изцяло съвпада със световните тенденции публиката да изживява максимално емоцията“, споделя в интервю един от мениджърите на „Булстрад Арена“ Иван Драндийски.

Medals Bulstrad

„Трябва да продължим да реализираме заложените стратегически задачи и същевременно да организираме успешно днешните предизвикателства. Да създаваме предпоставки за нови, и да не забравяме, че когато става дума за „Булстрад Арена“ преди всичко работим в полза на хората, спорта и културата. По мотивираща и позитивна кауза, която да ни отведе до целта, лично ние не виждаме“, допълва Борислав Велков.

Bulstrad 1

Едно е сигурно – от 7-и до 9-и юли жителите на Русе и феновете на волейбола от цяла България ще имат възможността да гледат любимата игра на най-високо ниво и при отлични условия!