Петък, 28 Април 2017 15:22
(0 гласа)
Борислав Кьосев награди бронзовите медалистки при жените  за сезон 2016/2017 - волейболистките на ЦСКА
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Борислав Кьосев награди бронзовите медалистки при жените за сезон 2016/2017 - волейболистките на ЦСКА

Столичната зала „Христо Ботев“, която се стопанисва от Българска федерация по волейбол, ще разполага до броени дни с модерен фитнес център. Той се изгражда за нуждите на националните ни отбори и ще бъде изцяло на разположение на представителните ни селекции от всички възрасти. Бившият ни национал и сегашен член на УС на БФВ Борислав Кьосев отговаря за връзката между залата и федерацията, като той разкри подробности пред официалния сайт на БФВ volleyball.bg за новото начинание.

 

Зала “Христо Ботев“ ще разполага с нов модерен фитнес център. Как се стигна до изграждането му?

От доста време, от както БФВ взе под наем зала „Христо Ботев“, националните отбори по волейбол на България имат нужда от един нов и модерен фитнес център, където да се подготвят всички възрасти на представителните ни селекции. Така се достигна до идеята едно от помещенията в залата да се преустрои на специализиран фитнес център. На практика ние имаме уредите, разположени на различни места във Варна и в „Арена Армеец“ в София. Но трябваше да ги позиционираме така, че да бъдат най-удобни за подготовката на националите.  Така че БФВолейбол взе това решение да се преустрои този терен, като начинанието се финансира изцяло от федерацията. Този фитнес в момента е готов на 90%, като до дни се очаква той да бъде завършен изцяло. В началото на май той ще бъде на разположение. По-специфичното е, че уредите са пригодени за високи мъже и жени, като по този начин са най-ефективни за подготовката на волейболистите ни.

4149662 620  1

 Зала "Христо Ботев" ще разполага с модерен фитнес център за подготовка на волейболисти 

Това означава, че от тук нататък националните ни отбори няма да търсят други места, а ще се готвят изцяло в зала „Христо Ботев“?

Абсолютно точно казано. Националните ни отбори няма да търсят други места, а ще се подготвят в специализирания фитнес в зала „Христо Ботев“. Това обаче не означава, че той не може да бъде използван и от клубове, които имат желание да работят правилно. Също така в дните, свободни от тренировки на националния отбор, той може да се ползва и свободно и всички желаещи, срещу съответното заплащане.

Българска федерация по волейбол продължава да инвестира средства в зала „Христо Ботев“?

Да, БФВ инвестира доста средства в тази зала. До тук за обновлението са инвестирани някъде около 450 000 лева, за да може да бъде годна за състезания от различен ранг, включително и международни срещи. Вчера имаше комисия от Столична община, включваща различни специалисти. Предписанията, които ни бяха дадени преди за това, че залата не е пригодна за публика, отпаднаха. Сега мога да кажа, че имаме разрешение да провеждаме състезания от републиканско и международно ниво, с условие че западната трибуна има още малко да се довърши като оборудване. Но като конструкция всичко е изпълнено, там са инвестирани пари. В близко време ще бъде оформена и западната трибуна, за да може залата да бъде пълноценна и да посрещне публиката на волейбола, която не е малка.

Какво е бъдещето на залата?

Зала „Христо Ботев“ е старо съоръжение, в което трябва да се инвестират доста пари и Българска федерация по волейбол прави това, за да може тя да бъде едно модерно спортно съоръжение. Трудно е, когато нещо е старо, защото изискванията на органите, които дават разрешение да се ползва залата са завишени. Правилно е това, което те изискват, но е трудно изпълнимо на 100%. Така че БФВ има огромно желание за различни действия, но има технически проблеми на самата конструкция. Едно време не са имали такива изисквания, но сега е така.  Посоката, която БФВ следва, е залата да се превърне в едно модерно съоръжение. Стараем се да работим по въпроса и сме стигнали до голям напредък залата да бъде годна за международни спортни прояви.

Прочетена 611 пъти Последно променена в Петък, 28 Април 2017 15:47