Петък, 09 Юни 2017 22:02
(0 гласа)
България победи световния шампион във Варна
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Мъжкият национален отбор по волейбол на България победи  Полша с 3:2 (25:16, 20:25, 19:25, 25:23, 16:14 ) в първия си мач от турнира в група Е 1 на Световната лига, който се провежда в зала „Конгресна“ във Варна.

Така националите ни стартираха с успех в турнира, като удариха световния шампион и отбелязаха нови три точки в актива си.

Селекционерът Пламен Константинов заложи на следния състав:  Георги Братоев, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Цветан Соколов, Ники Николов, Виктор Йосифов, либеро Теодор Салпаров (Розалин Пенчев, Светослав Гоцев, Георги Сеганов)

Над 4000 зрители глeдаха на живо националите ни по трибуните в залата, като подкрепяха непрестанно тима ни във всички моменти. Лъвовете отбелязаха страхотен старт, като спечелиха първия гейм и вдигнаха на крака публиката. Полша на свой ред показа класата си, като наложи волята си в следващите две части. След като изоставаха с 1:2 гейма националите ни демонстрираха истински характер, като успяха да се върнат в играта и достигнаха до равенство 2:2.

В тайбрека „лъвовете“ устояха на напрежението, показаха истинска воля за победа и пречупиха поляците във важните моменти, а с това изковаха крайната победа.

Реализатор за победата на България стана Цветан Соколов с 21 точки. Николай Пенчев добави 15 точки за успеха.

За Полша Бартош Курек бе най-резултатен с 14 точки.

Статистика от мача можете да видите тук.

Прочетена 1648 пъти Последно променена в Петък, 09 Юни 2017 22:07