Събота, 10 Юни 2017 00:51
(0 гласа)
Пламен Константинов: Успяхме да издържим психически
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов заяви след трудната победа над световния шампион Полша с 3:2 в Световната лига във Варна, че състезателите му са успели ида издържат психически, защото накрая е било повече игра на нерви. Ето още какво коментира Константинов след мача:

"Не беше най-качественият мач от гледна точка на волейбол, повече беше игра на нерви. Затова съм доволен, че успяхме да се съберем и да издържим накрая психически. Както обърнахме четвъртия гейм, така и психологията беше на наша страна и в тайбрека".

"В общи линии не съм особено доволен от играта. Имаме много резерви, но сервисът ни бе едно от оръжията, които ни липсваха със сигурност. Донякъде и играта ни на блок не вървеше така, както в първия турнир. От друга страна загубихме посрещането си, особено на флот сервис, и от там ни падна и сайд аута. А когато ни падне първичната атака, става сложно, а когато грешиш и сервис, просто нямаш варианти да спечелиш. Така загубихме два гейма. Хубавото е, че с някои промени, момчетата отвън помогнаха. Но не беше волейбол на много високо ниво".

"Видяхте, че Канада и Бразилия изиграха един много равностоен мач. Канада изобщо не е за подценяване, показа добър волейбол. Бразилците може би бяха малко изненадани от отбора на Канада, имат проблем и с основния си диагонал, но в крайна сметка си взеха своето. Бразилия е по-класния отбор, но Канада не е за подценяване. Няма слаб отбор на този турнир и няма да имаме лек мач".

"Ако в този първи мач не бяхме в ролята на фаворити, както и срещу Бразилия в следващия, може да ни натежат очакванията, че задължително трябва да победим Канада. И това ми е по-голямото опасение".

Прочетена 954 пъти