Събота, 10 Юни 2017 23:33
(0 гласа)
България не успя да пребори Канада
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Мъжкият национален отбор на България загуби от Канада с 1:3 (25:27, 28:30, 25:21, 23:25  ) във втория си мач от група Е1 на турнира от Световната лига, който се провежда във Варна. С това волейболистите ни записаха първа загуба, след като на старта надиграха световния шампион Полша с 3:2 гейма.

Селекционерът Пламен Константинов започна със следния стартов състав: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Ники Николов, Виктор Йосифов, либеро Теди Салпаров (Светослав Гоцев, Розалин Пенчев).

Волейболистите на България отбелязаха променлива игра, като редуваха силни и слаби моменти. В първите два гейма националите ни не издържаха на напрежението и отстъпиха в решителните мигове  с по две точки разлика. Последва стабилизиране, което доведе до възход и спечелване на третия гейм.За съжаление обаче в четвъртата част „лъвовете“ отново не успяха да наложат волята си, като отстъпиха пред напора на канадците, а с това кленовите листа записаха и крайната победа.

Реализатор в мача стана Джон Перин с 24 точки. За България най-резултатен бе Цветан Соколов с 18 точки, Ники Николов завърши със 17 точки в мача.

Статистика от мача вижте тук.

 

klas

Прочетена 1065 пъти Последно променена в Събота, 10 Юни 2017 23:44