Вторник, 08 Юли 2014 14:41
(0 гласа)
Националките започват с мач срещу Япония турнира за Купа „Елцин"
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Първият национален отбор по волейбол за жени започва утре с мач срещу Япония на престижния турнир за Купа „Борис Елцин” в Екатеринбург. Българките вече са в руския град, като треньорът Владимир Кузюткин взе 15 състезателки в тима. Той повика Диана Ненова, Десислава Николова, Лора Китипова, Добриана Рабаджиева, Цветелина Заркова, Ева Янева, Кремена Каменова, Христина Русева, Ивелина Монова, Славина Колева, Нася Димитрова, Елица Василева, Страшимира Филипова, Емилия Николова и Анелия Тодорова.

На турнира ще участват 6 отбора като България е в Група Б, където третият тим е Казахстан. Срещата на националките с отбора от бившата съветска република ще се състои на 11 юли от 14 ч.

В Група А са отборите на Доминикана, Холандия и домакина Русия. Турнирът има реномето на един от най-силните в света и поканата за участие е признание за класата на един отбор. България се е състезавала за купата само веднъж през 2008 година. Кузюткин ще използва турнира за да изпробва по-широк кръг от състезателки. Именно поради това в отбора са 15 момичета и ще се даде шанс на всички да покажат какво могат.

На първия ни отбор му предстои участие и в турнира Гран При като България е домакин на финалите в III група през август.

Прочетена 669 пъти Последно променена в Вторник, 08 Юли 2014 14:49