Сряда, 30 Август 2017 20:34
(0 гласа)
България на 1/4-финал на Европейското първенство!
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Мъжкият национален отбор по волейбол продължава на 1/4-финал на Европейското първенство в Полша. Националите ни, водени от Пламен Константинов победиха Финландия с 3:1 (23:25, 25:21, 25:11, 25:12 ) в плейофен мач от втората фаза на шампионата, който се игра в „Таурон Арена“ в Краков.

С това родните представители преодоляха успешно плейофната фаза и на 1/4- финалите ще се изправят срещу Сърбия,  отново в Краков. Мачът е на 31 август, като победителят се класира за полуфиналите на Евроволей.

Волейболистите ни не започнаха по-най-добрият начин в мача, като позволиха на съперника да спечели първия гейм след множество грешки и девет загубени сервиса.  В последствие настъпи пълна промяна, като  нашите показаха на какво са способни и буквално прегазиха скандинавците в следващите три части.

Във втория гейм националите ни подобриха показателите си, като стабилизираха началния си удар, както и ефективността на атаката. Това веднага се отрази положително и България взе втората част, като изравни резултата 1:1 гейма. Напрежението падна, а усмивките и настроението се върнаха на терена.

До края на мача националите ни бяха безапелационни срещу финландците. Третият започва с разгромната разлика от 13:3 в наша полза, като българите позволиха на скандинавците да отбележат едва 11 точки в гейма. В четвъртата част „лъвовете“ отново бяха категорични. Тимът ни направи отново разлика 19:9,  като затвори със самочувствие гейма. Последната точка бе дело на най-младия в тима - Велизар Чернокожев, който сложи финалният акорд в мача, а с това и записа България и крайната победа.

Реализатор за победата на България бе Цветан Соколов със 17 точки. Тодор Скримов добави 13 точки за успеха. Николай Пенчев завърши с 12 точки.

Статистика от мача вижте тук.

Прочетена 1335 пъти Последно променена в Сряда, 30 Август 2017 20:51