Печат на тази страница
Четвъртък, 05 Октомври 2017 23:06
(0 гласа)
Всички градове домакини получиха специални плакети.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Всички градове домакини получиха специални плакети.

Със специална пресконференция в Рим България и Италия стартираха обратното броене до Световното първенство по волейбол за мъже, което ще се проведе от 10-и до 30-и септември 2018-а година. На срещата с медиите бяха представени организационния комитет, схемата и градовете, които ще бъдат домакини на интригуващите двубои от шампионата на планетата.  

В събитието участваха редица официални лица и гости, сред които италианският министър на спорта Лука Лоти, вицепрезидентът на Международната волейболна федерация Александър Боричич и президентът на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго. Бяха представени и градовете домакини на първенството - Рим, Милано, Флоренция, Торино, Болоня, Бари, София, Варна, Русе, като от българска страна участваха министърът на Младежта и спорта Красен Кралев, кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник кметът на Русе Иван Григоров. От страна на волейболните федерации присъстваха президентът и вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров и Любо Ганев, президентът на Италианската волейболна федерация Пиетро Бруно Катанео и представители на италианския организационен комитет на първенството.

Kralev

Бляскавото събитие по представянето на Световното първенство по волейбол за мъже се състоя в една от най-големите забележителности на Рим - Palazzo Poli, а водещи бяха известната спортна журналистка Симона Роланди от Rai Sport и бившият заместник-директор на Sky Sport Лоренцо Далари. Красен Кралев и неговият колега Лука Лоти получиха лицензирани плакети на Световното първенство. Българската федерация по волейбол планира да представи организацията от българска страна на подобно събитие в София през следващия месец.

Схемата на първенството беше представена от изпълнителния директор на Организационния комитет на първенството Ренато Арена. 24-те класирали се отбора ще бъдат разделени в 4 групи по 6 тима. По време на шампионата ще бъдат изиграни общо 94 мача. Срещите от първата фаза в България ще се проведат във Варна и Русе, а от втората в София и Варна. Жребият на първенството ще бъде изтеглен на 30-и ноември тази година във Флоренция.

Прочетена 592 пъти Последно променена в Четвъртък, 05 Октомври 2017 23:18