Понеделник, 13 Ноември 2017 12:30
Редица звезди от спорта и бизнеса подкрепиха ВК Дея Волей в специален шоу-мач
Редица звезди от спорта и бизнеса подкрепиха ВК Дея Волей в специален шоу-мач
Клубът от Бургас е един от най-бързо развиващите се у нас в последните сезони
 
Дея Волей (Бургас) е един от най-младите волейболни клубове у нас, като бе създаден само преди няколко сезона. За това време обаче той се разви с бързи темпове, като присъствието му на волейболната карта вече е осезателно. 
 
Стартиран от група ентусиасти с различни професии и подкрепен от шефа на болници Маджуров – Александър Маджуров, ВК Дея Волей се превърна в сериозен проект, в който, освен ентусиазъм се влага изключителна работа, много желание и най-вече иновации.
 
Бургазлии привлякоха млади треньори от цялата страна за занимания с подрастващите. По този начин те стъпиха на една солидна основа и изградиха детско-юношеска школа. През този сезон в клуба могат да се похвалят с над 200 деца и при двата пола, като разполагат с почти пълен комплект селекции за участие в календара на БФВолейбол . Младите състезатели тренират напълно безплатно в школата, получават безлатно екипировка и лагери, като клубът от Бургас е един от малкото в България, който предлага такива условия.
 
deq-7
 
ВК Дея Волей вече може да се похвали с над 200 деца в детско-юношеската си школа
 
Гордост на ВК Дея Волей обаче е мъжкия тим, който участва в първенството на втората ни група - Висшата лига. Само за два сезона тимът достигна едно сериозно ниво, като бе направена сплав от млади и опитни волейболисти. Най-големият трансфер е привличането на бившият национал Стоян Самунев, който повярва в възможностите и целите на ръководството и стана капитан на тима. Централният блокировач  отказа дори оферти от чужбина за да подкрепи отбора и неговите стремежи. Голямата цел е влизане в елитната ни група – Суперлигата, като това е напълно осъществимо още през този сезон.
 
Deya 11
 
Целта пред мъжкия отбор е влизане в Суперлигата на България 
 
Една от най-важните предпоставки за бъдещи успехи е подкрепата на феновете, като това добре се осъзнава от ръководството.  Политиката на клуба е привличане на все повече зрители в залата. За тази цел умело се съчетава волейбол с атракцията, а мачовете на мъжкия тим са истинско шоу.
 
В истинска атракция се превърна сблъсъка между двата най-класни тима, които претендират за елита Дея Волей и Дунав (Русе) в бургаската зала „Младост“. Редица спортни величия, като президентът и треньор на баскетболния Левски Тити Папазов, олимпийската шампионка Катя Дафовска, световната шампионка в карате Гергана Апостолова, футболистът Радостин Кишишев, водещият на радио N-Joy и бивш волейболист Генчо Генчев и други се включиха в страхотен шоу-мач. В него сборната формация игра срещу подрастващите на клуба, а забавлението и веселите моменти отекна в цялата зала.  Последваха мажоретки и други изненади, които подгряха атмосферата преди важния мач между домакините и Дунав.
 
Deya 5
 
Редица звезди от спорта и бизнеса подкрепиха Дея Волей с шоу.мач
 
Атракцията бе безплатна за феновете, а трибуните на зала „Младост“ се изпълниха с публика. Специален гост на шоуто и последвия мач от Висшата лига бе Генералния секретар на БФВолейбол Станислав Николов, който заяви, че е много впечатлен по време на своята визита.
 
deq-volei-2-1
 
Шоуто завърши с обща снимка на децата и гостуващите звезди 
 
„Много съм впечатлен от работата в клуба. ВК Дея Волей показва бързо развитие в последно време, като го подпечатва вече и с успехи. Станах свидетел на маркетинг, иновации и много упоритост в преследването на начертаните цели. Адмирирам усилията на клуба и пожелавам много успехи“, заяви за официалния сайт на БФВ Станислав Николов.