Печат на тази страница
Неделя, 27 Юли 2014 15:08
(0 гласа)
Втора победа за жените в Мексико след 3:2 с Кения
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Волейболистките ни победиха Кения с 3:2 (19, -23, 24, -24, 12) във втория си мач от турнира Гран при в Мексико сити. Така двата отбора водят в класирането с по 4 точки преди последните срещи България – Мексико и Кения-Алжир. Домакините надиграха алжирките с 3:0 (19, 22, 23) във втората среща от деня.

Треньорът Иван Петков направи две промени в стартовата шесторка от първия мач – Петя Баракова, Силвана Чаушева, Славина Колева, Десислава Николова, Нася Димитрова, Виктория Григорова и либеро Ивелина Монова. После в игра се появиха и останалите момичета без Милена Димова. В четвъртия гейм след атака при приземяване се контузи Десислава Николова, като след завръщането в София ще стане ясно колко сериозна e травмата. Най-много точки отбеляза Димитрова – 21, Колева има 15 т., а Григовора е с 14 точки.

Селекционерът на българския тим заяви: “Както в първия мач с Алжир, така и с Кения започнахме добре, но после рязко променихме динамиката, ритъма на игра и остротата на сервиса. Високата надморска височина и часовата разлика оказват влияние, но за по-слабата игра и в двата мача има и други причини, които не ни позволяват да сме на по-високо ниво. Вижда се умора в отбора, но благодарение на дългата скамейка пак стигнахме до победа. Втори мач играем 5 гейма и печелим, което е похвално за амбицията и старанието на момичетата. Посвещаваме успеха на контузената Деси Николова.

Капитанът Цветелина Николова: “Изиграхме първия гейм много добре, но после кенийките се нагодиха към нас, започнаха да действат по-нестандартно и се разиграха. Когато обаче заработи нашият блок и не грешим, нещата си идват на мястото и печелим. Така измъкнахме третия гейм, а и четвъртия беше наш, но контузията на Деси страшно ни повлия. До края имах сълзи на очите. В тайбрека обаче влязохме много мобилизирани и нямаше друг сценарии, освен наша победа. Всички момичета се включиха много добре, атмосферата на терена бе в дух на борбеност.”

Прочетена 454 пъти Последно променена в Неделя, 27 Юли 2014 16:03