Сряда, 30 Юли 2014 13:22
България с първа среща на световното по плажен волейбол за юноши до 19 години

Днес от 14:30 часа наше време българското дуо Димитър Калчев-Ивайло Иванов започва своето участие в група „Е” на световното първенство по плажен волейбол за юноши до 19 години в град Порто (Португалия) с мач срещу полската двойка Лисиковски-Йетке, а от 19:40 часа родните представители ще се изправят срещу  Бараускис и Барткус от Литва.

Утре на нашите им предстоят още две срещи в групата, а в петък ще изиграят последния мач от предварителната фаза на турнира. На 31 юли отново от 14:30 часа младите ни състезатели ще играят срещу двойката от Пуерто Рико Даниел Ривера-Рикардо Падия, а от 19:40 ч. ще мерят сили с украинците Ковалов-Плотницки. В петък българската двойка ще се изправи срещу австралийските волейболисти Реган Фадърс и Симон Грей в последната си среща от предварителния кръг на турнира.

Форматът на световното първенство по плажен волейбол за юноши до 19 години тази година включва 36 отбора, разделени по равно в 6 групи, като само първите 4 от всяка се класират за финалната фаза, където ще играят на единични елиминации.