Неделя, 07 Януари 2018 21:12
(0 гласа)
Пламен Христов: Надявам се и на медал от Европейското
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18 години се класира за Европейското първенство 2019 в Чехия и Словакия, след като спечели група Е, от европейските квалификации, мачовете от която се играха в София. В последния мач волейболистите ни надиграха Франция с 3:0 гейма и завършиха като първенец с три победи от три мача. Ето какво каза треньорът на младите ни национали Пламен Христов след големия успех:

„Започнах да работя с тези момчета на 15 декември. Смятам, че състезателите са чудесни. Много тежко влязохме в турнира. Първите два мача срещу Холандия и Швеция не можахме да покажем целия ни потенциал. Но в последния мач срещу Франция играта ни се получи и показахме на какво сме способни. Много се радвам, че спечелихме квалификацията“.

„Най-трудният момент в турнира бяха нашите грешки, много от тях непредизвикани. Но пък в този последен мач направихме най-малко грешки. Имахме силен сервис, който повлия за успеха ни. Нашият сервис е един от най-трудните в Европа“.

„Поздравявам всички момчета. Този отбор няма лидер. Още не се е създал, тепърва ще се гради. Това обаче е много хубав набор, селектиран е от много време, така че момчетата от тук нататък имат само да надграждат“.

„Досега съм удовлетворен от тези победи. Надявам се да тимът ни да продължи по същия начин и момчетата да се реализират и на Европейското първенство, като вземат медал“.

Прочетена 890 пъти Последно променена в Неделя, 07 Януари 2018 21:17