Сряда, 10 Януари 2018 14:06
(0 гласа)
Националите на България под 18 години спечелиха убедително група Е от европейските квалификации
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Националите на България под 18 години спечелиха убедително група Е от европейските квалификации
Седем държави от Европа, сред които и България започнаха изключително успешно 2018 година и постигнаха страхотен резултат да класират по два свои отбора за предстоящите Европейски първенства за юноши под 18 години и девойки под 17 години.
 
През изминалия уикенд на Стария континент се проведоха квалификации и при двата пола за финалите на еврошампионатите.  Волейболистките на България под 17 години са домакин на Евроволей 2018 и не участваха в пресявките. Националите на България спечелиха убедително група Е от квалификациите в София и взеха директна квота.
 
При юношите се класираха: БЪЛГАРИЯ, Франция, Белгия, Германия, Гърция, Украйна, Беларус, Италия, Русия и Турция. Домакини на Евроволей 2018 са Чехия и Словакия, които се класират по право. Първенството ще се проведе от 7-и до 15-и април.
 
При девойките се класираха: БЪЛГАРИЯ - като домакин, Румъния, Словения, Турция, Беларус, Холандия, Германия, Унгария, Италия, Русия, Сърбия и Украйна.  Шампионатът ще се проведе от 13-и до 21-и април в София
 
Ето отличниците с по два тима на Европейски, по азбучен ред: БЪЛГАРИЯ, Беларус, Германия, Италия, Турция, Русия и Украйна.
Прочетена 869 пъти Последно променена в Сряда, 10 Януари 2018 14:18