Сряда, 17 Януари 2018 10:33
Монтана приема гръцкия Фойникас в първи мач между двата тима от 1/8-финалите на Купата на Претендентите
Монтана приема гръцкия Фойникас в първи мач между двата тима от 1/8-финалите на Купата на Претендентите
Волейболистите на Монтана продължават пътя си при дебютното си участие в Европа, като излизат днес у дома в търсене на нов успех. Тимът от Северозападна България домакинства на гръцкия Фойникас (Сирос) в първи мач между двата състава от 1/8-финалите на третия по сила евротурнир - за Купата на Претендентите (Challenge cup).
 
Двубоят е тази вечер от 20:30 ч (б.в), като ще се играе в монтанската зала "Младост". Срещата ще противопостави два равностойни съперника, като предизвиква изключително голям интерес сред спортната общественост в Монтана. В редиците на гърците е и национала Боян Йорданов, като неговото участие допълнително вдига нивото на емоциите на феновете. Очакванията са трибуните на залата да са изпълнени докрай за мача, а мнозина определят шансовете на двата съперника за победа като 50/50.
 
Припомняме, че при първото си участие в евротурнира Монтана започна с успех, като в сблъсък от 1/16-финалите в Чалъндж къп елиминира Апоел Фар Шаба от Израел с две победи. От своя страна Фойникас (Сирос) отстрани в миналия кръг норвежкия Викинг (Берген) също с два успеха.