Сряда, 21 Февруари 2018 11:15
"Марица" (Пловдив) не успя да постигна първа българска победа в груповата фаза на женската Шампионска лига.
"Марица" (Пловдив) не успя да постигна първа българска победа в груповата фаза на женската Шампионска лига.

"Марица" (Пловдив) не успя да постигна първа българска победа в груповата фаза на женската Шампионска лига. Съставът на Иван Петков загуби гостуването си на сръбския "Визура" (Рума) с 0:3 (23:25, 19:25, 14:25) в среща от Група С, продължила 83 минути пред около 1000 зрители. Сред тях имаше и немалко привърженици на "жълто-сините", пристигнали специално от България да ги подкрепят в този двубой.

Топреализатор стана Сара Лозо с 14 точки за победителките, подкрепена с по 12 от Катарина Лазович и ветеранката Сладжана Ерич. Ерич получи почести след срещата, която беше последна домакинска за нея с фланелката на Визура преди трансфера и в италиански клуб. Никоя от волейболистките на "Марица" не успя да постигне двуцифрен точков актив. Радосвета Тенева и Десислава Николова бяха най-резултатни с по девет точки.

"Марица" е на последното четвърто място в групата. Вече с две победи в актива си, "Визура" запазва своите минимални шансове да се класира за четвъртфиналите. Водач е руският "Динамо" (Казан) без загубен гейм в четири мача. Следва "Хемик" с три победи от четири срещи. В последния си мач "Марица" гостува на "Динамо" в зала "Санкт-Петербург" на 27 февруари от 18:00 ч.б.в.

Статистика от мача вижте тук.

Класиране в групите на Шампионската лига вижте тук.