Понеделник, 12 Март 2018 15:42
Андрей Жеков и Боян Йорданов с личен празник днес
Андрей Жеков и Боян Йорданов с личен празник днес
Днес едни от големите имена в българския волейбол Андрей Жеков и Боян Йорданов празнуват рожден ден. “Сиамските близнаци”, както ги наричат играха дълги години заедно, включително в Левски, гръцкия Патра и националния отбор на България.
 
Андрей Жеков навършва 38 години. Той е дългогодишен национал, един от най-успешните състезатели на поста разпределител и капитан на държавния тим на България. В дългогодишната си кариера има осем титли на България (седем с Левски и една със Славия) дори има и треньорска практика, като за известно време води мъжкия тим на Левски София. Жеков е в основата на последните големи успехи на националния тим - третите места на планетарния шампионат (2006), Световната купа (2007) и европейското първенство в Турция (2009).
 
От своя страна Боян Йорданов е действащ волейболист и национал, като през настоящия сезон жъне успехи с гръцкия Фойникас. Въпреки, че днес навършва 35 години, Боян е един от най-успешните състезатели на България, като в последните дни записа поредни силни изяви бе избран за MVP на деветнадесетия кръг в гръцкото първенство, а в богатата си кариера Боян е избиран за MVP в шампионата на Гърция 11 пъти. 
 
 Българска федерация по волейбол желае на Боян и Андрей много, здраве, щастие и още много волейболни успехи!