Събота, 09 Август 2014 20:40
(0 гласа)
Мъжкият национален отбор победи Белгия с 3-1 в контролна среща
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Мъжкият национален отбор на България победи с 3-1 (20:25, 25:22, 25:21, 28:26) отбора на Белгия в контролна среща, състояла се днес.

Така, в първия си мач начело на мъжкия ни тим Пламен Константинов и щаба му се поздравиха с победа, като зарадваха многбройната публика в "Арена Ботевград" . Над 2500 волейболни привърженици дойдоха да подкрепят волейболните ни национали в първата им проверка по време на подготовката им за Световното първенство в Полша, стартиращо в края на месеца.

Волейболната среща между България и Белгия беше и първата волейболна, състояла се в многофункционалната "Арена Ботевград".

Константинов започна мача с Андрей Жеков (играл през целия двубой), Виктор Йосифов, Теодор Тодоров (отсъствал от състава за Световната лига поради здравословни проблеми),  Тодор Алексиев (капитан), Николай Пенчев, Цветан Соколов и либеро Теодор Салпаров.

"Лъвовете" нямаха особени проблеми в двубоя, освен в  първата част, когато отстъпиха на съперниците си с 20:25. Във втория гейм българските волейболисти заиграха по-добре и съвсем резонно спечелиха при 25:22. В третия сет отново момчетата на Пламен Константинов диктуваха случващото се на волейболното игрище и спечелиха с 25:21.  Въпреки че водеха в резултата през повечето време на четвъртия гейм, "лъвовете" допуснаха леко отпускане в края на частта. Въпреки това показаха по-голямо желание за победа и  съумяха да затворят гейма при 28:26, а с това и да сложат точка на спора в този мач.

В четвъртия гейм в игра се появи и Светослав Гоцев, който също като Теодор Тодоров пропусна мачовете от Световната лига поради здравословни проблеми.

За България най-резултатен стана Цветан Соколов с 26 точки, а 16 добави капитанът Тодор Алексив, преди да бъде сменен в края на третия сет с Тодор Скримов.

Утре националите ще имат съвместна тренировка с отбора на Белгия, която ще се проведе при закрити врати. Следващата седмица волейболистите ни ще пътуват за Полша, където ще вземат участие в силния приятелски турнир  "Хуберт".

Българските волейболисти няма да играят контролни срещи срещу отбора на Иран, поради разминаване на графиците.

 

 

Прочетена 713 пъти