Неделя, 15 Април 2018 15:00
След като прекарате един единствен ден в гледане на двубоите от Европейското първенство за мъже под 18 години в Злин, ще ви бъде лесно да откроите един от най-експлозивните играчи на полето.
След като прекарате един единствен ден в гледане на двубоите от Европейското първенство за мъже под 18 години в Злин, ще ви бъде лесно да откроите един от най-експлозивните играчи на полето.

След като прекарате един единствен ден в гледане на двубоите от Европейското първенство за мъже под 18 години в Злин, ще ви бъде лесно да откроите един от най-експлозивните играчи на полето. Либерото Симеон Добрев е истинска слънчева светлина на игрището и днес той празнува своя 17-и рожден ден!

„Много съм развълнуван за моя рожден ден и се надявам отборът ми да победи. Това ще бъде най-хубавият възможен подарък“, казва той. Ден по-рано Симеон имаше повод за радост след като неговият тим победи Франция с 3-0 в мач за класиране в Топ 6 на шампионата, което означава, че България ще играе на Световното първенство за мъже под 19 години и на Европейския младежки олимпийски фестивал през 2019 година.

Добрев споделя, че е започнал да играе волейбол преди четири години, а нещата са станали по-сериозни 12 месеца по-късно, когато е бил ученик в седми клас. „В началото играех като посрещач, но бях прекалено нисък и моят треньор ме направи либеро. Сега практикувам сервиси и атаки единствено за забавление“, отбелязва Симеон с усмивка. Той споделя, че се наслаждава на позицията си, тъй като непрекъснато има възможност да помага на своя отбор с играта си в защита и да впечатлява хората по трибуните със спасяването на невероятни топки.

IMG 20180412 163721

(Симеон Добрев заедно с капитана на тима Желязко Апостолов.)

Но Симеон е активен не само в най-напрегнатите и решаващи моменти от двубоите. Той се движи дори повече между самите разигравания, за да се увери, че всички негови съотборници са получили нужните поздравления и окуражителни думи. Начинът, по който се радва след всяка точка по време на мач пък е просто заразяващ.

„Да, може да се каже, че аз съм пазителят на отборния дух. Имам две други основни задължения на полето – защита и посрещане, това е начинът по който предавам енергията си на тима.“ Българите вече доказаха, че са едни от най-добрите в отпразнуването на победите тук на Евроволей 2018 и Добрев обикновено е един от тези, които трябва да се наблюдават след мач.

Материалът на CEV на английски език може да намерите тук.