Събота, 21 Април 2018 18:25
Стоян Гунчев дава указания на своите момичета по време на едно от прекъсванията в двубоя за бронзовите медали срещу Турция.
Стоян Гунчев дава указания на своите момичета по време на едно от прекъсванията в двубоя за бронзовите медали срещу Турция.

Националният отбор за жени под 17 години завърши на 4-о място в крайното класиране на Европейското първенство по волейбол в София. В спора за бронзовите медали най-малките ни „Лъвици“ се бориха до последната точка, но загубиха от Турция с 1-3 (21-25, 20-25, 25-21, 25-19) в зала „Христо Ботев“. Ето и какво каза селекционерът на тима Стоян Гунчев, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, минути след края на срещата:

„Определено съм доволен от представянето ни на това Европейско първенство. Момичетата дадоха максимума от себе си. Успяхме да влезем в шестицата, което ни гарантира класиране на Световното, а това беше една от поставените цели пред нас. Определено днес не направихме най-силния мач, но трябва да поздравим отбора на Турция, който пък по мое мнение изигра най-силния си двубой в турнира. Сервисът не ни се получи, допуснахме много грешки при началния удар. В защита допуснахме неточности. Нашата игра не беше на нивото от 1/2-финала с Италия и последния мач в групата със Сърбия. Направихме всичко възможно да изправим момичета след загубата вчера, но не трябва да забравяме, че това са деца на по 15-16 години и със сигурност им се е отразило.“

С класирането си сред първите 6 отбора волейболистките ни си осигуриха място на Световното първенство за жени под 18 години през 2019-а.

Повече за двубоя може да прочетете тук.