Събота, 16 Август 2014 23:25
(0 гласа)
Лъвиците на финал в Гран При след 3-1 срещу Казахстан
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

България е вторият финалист в най-престижния волейболен турнир в женското направление Светвно Гран При.

Волейболистките на Владимир Кузюткин победиха отбора на Казахстан с 3-1 (25-16, 25-23, 21-25, 25-14) и ще се срещнат с отбора на Чехия в утрешния финал.

Рабаджиева, Николова и Василева се представиха много добре в първия гейм и зарадваха феновете в Арена Самоков. Мудритская от Казахстан се опита да поведе своите съотборнички, но нейният отбор се представи зле в защита и резонно отстъпи с 16-25.

Изглеждаше, че България ще се справи лесно с противника, когато във втория гейм лъвиците водеха с 10-6 и 14-7 след три аса на Елица Василева. Моментна липса на концентрация от страна на българките доведе до изравняване в резултата за 19-19. Казахстан дори поведе при 21-22, но Кузюткин вкара Янева и Ненова в игра и това доведе до позитивен за българките резултат 25-23.

9 точки от страна на Мудритская бяха главната причина, поради която Казахстан се завърна в този мач. Тя и Матвейва някак успяха да изкарат съотборничките си от „черната дупка”, в която се намираха. Казахстан спечели тази част при 25-21.

Изглежда това провокира максимално българките. Филипова и Василева демонстрираха високо ниво на игра, а от своя страна Заркова, Николова и Рабаджиева допълниха позитивния тон в българския тим.

Лъвиците затвориха този гейм при 25-14.

Рабаджиева отбеляза 19 точки в мача, а Филипова и Николова по 15.

Татяна Мудритская пък записа на сметката на Казахстан 18 пункта.

Ето какво заявиха ст.треньорите на България и Казахстан, а също така и капитаните на двата тима:

Владимир Кузюткин /ст.стреньор на България/: Всеки път, когато играем като задружен отбор, това дава добри резултати за нас. Според мен, отборът на Чехия заслужава да бъде на този финал, но ние сме готови да играем срещу всеки един отбор.

Страшимира Филипова/капитан на България/: Ние бяхме много добре подготвени за отбора на Казахстан. Наистина искаме тази победа много и мисля, че използвахме нашите възможности.

Нормално е понякога да имаме спадове в играта, женският волейбол е известен с големите разлики в резултатите.

Олександр Гутор /треньор на Казахстан/: В днешния женски волейбол психологическият елемент е много важен. Мисля, че загубихме мача на това ниво. Поздравления за българския тим.

Коринна Ишмитсева / капитан на Казахстан/: Разбира се, че съм много разочарована от тази загуба. Имахме своите добри и лоши моменти, но не съумяхме да използваме своите шансове. Затова и загубихме.

Прочетена 482 пъти