Четвъртък, 17 Май 2018 19:41
Вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев смята, ч ще се представим отлично на Световното първенство
Вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев смята, ч ще се представим отлично на Световното първенство

"Предстоящото световно първенство по волейбол за мъже през септември тази година ще бъде изпит за всички нас, който обаче съм сигурен, че ще вземем с отличен, за да имаме шансове да домакинстваме и други големи спортни събития". Това заяви в Русе Любо Ганев - член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол в присъствието на Данчо Лазаров - председател на Управителния съвет на БФВ, и на кмета на града Пламен Стоилов.

Както е известно, Русе ще бъде домакин на сблъсъците от Група Б, в която са отборите на Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия. Мачовете ще се играят между 12 и 18 септември. Стоилов заяви, че досега Русе не е бил домакин на подобно грандиозно събитие, като градът ще бъде презентиран пред милиарди зрители.

"Изказвам своята признателност към Данчо Лазаров и Любо Ганев за доверието към Русе", заяви Стоилов.

Той обясни, че с негова заповед е сформирана работна група, която да работи по подготовката за домакинството. "Ще направим така, че Русе през септември да бъде една от волейболните столици и събитието да се помни дълго време", заяви кметът. По думите му с този форум градът прави още една крачка за превръщането му във волейболен център. Данчо Лазаров каза, че за първи път Световно първенство по волейбол ще се проведе в две държави. По думите му България е била домакин за последно на световно първенство по волейбол за мъже през 1970 година. Той заяви, че се надява националният ни отбор да се представи отлично и да играе във финалните срещи за разпределението на медалите в Италия. Лазаров обясни, че на 19 юни тази година в Русе ще се състои и годишното събрание на Българската федерация по волейбол.

По време на пресконференцията Любо Ганев показа купата за световното първенство, която предстои да бъде представена по атрактивен начин пред русенци и гости на града. Той каза още, че билетите за срещите в Русе ще са на достъпна цена. Отделно, БФВ ще отпусне около 10 000 безплатни билета за деца за мачовете, на които ще бъдат домакини Русе, Варна и София. Ганев коментира, че изискванията от страна на волейболните отбори са големи.