Събота, 19 Май 2018 18:09
Националният отбор по волейбол за жени започна по най-добрия начин участието си в първото издание на Златната европейска лига!
Националният отбор по волейбол за жени започна по най-добрия начин участието си в първото издание на Златната европейска лига!

Националният отбор по волейбол за жени започна по най-добрия начин участието си в първото издание на Златната европейска лига! В столичната зала „Христо Ботев“ съставът ни надигра Португалия с 3-0 (25-13, 25-18, 25-19) в първа среща от Група А на турнира! „Българските Лъвици“ контролираха случващото се на полето от първата до последната точка и заслужено се поздравиха с първи 3 точки.

Най-резултатна за успеха стана Гергана Димитрова, която реализира 14 точки. Капитанът на тима Христина Русева добави 12. За гостите нито една състезателка не успя да постигне двуцифрен актив.

Статистика от срещата може да видите тук.

164314 BONC9873

Успехът се превърна в перфектния подарък за Лора Китипова и Силвана Чаушева, които днес празнуват рожден ден! Непосредствено преди началото на сблъсъка двете бяха зарадвани с красиви букети от останалата част от тима. Срещата беше и официален дебют за новия селекционер на отбора Иван Петков и за 19-годишната Моника Кръстева, която се появи в игра във втория гейм и остана на полето до края.

Следващият двубой на България в надпреварата е срещу Украйна на 23-и май от 18:30 ч. Арена на сблъсъка отново е столичната зала „Христо Ботев“.