Събота, 19 Май 2018 19:06
Срещата беше официален дебют за новия селекционер на тима Иван Петков, който освен от резултата, остана доволен и начина, по който играха „Българските Лъвици“.
Срещата беше официален дебют за новия селекционер на тима Иван Петков, който освен от резултата, остана доволен и начина, по който играха „Българските Лъвици“.

Националният отбор по волейбол за жени започна по най-добрия начин участието си в първото издание на Златната европейска лига! В столичната зала „Христо Ботев“ съставът ни надигра Португалия с 3-0 (25-13, 25-18, 25-19) в първа среща от Група А на турнира! Срещата беше официален дебют за новия селекционер на тима Иван Петков, който освен от резултата, остана доволен и начина, по който играха „Българските Лъвици“.

Ето и какво каза той, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, минути след последната точка:

„Нормално е след такъв резултат да сме доволни, а не само от резултата, мисля че и от играта трябва да бъдем доволни. Веднага след мача не мога да дам категорична оценка, тъй като и нивото на отбора на Португалия не беше най-високото, което ние търсим, но идеите, които се опитваме да налагаме, като стил, игра и поведение, мисля че трябва да бъдем доволни от днешната среща. Очаква ни доста труден мач срещу Украйна в сряда. Добър отбор, който последната година показа голямо израстване. На Европейската лига и на Европейското първенство имаше малшанс. Загуби всички мачове с по 2-3. Ще бъде доста трудно срещу Украйна и трябва да се подготвим по най-добрия начин.“

Видео интервю със селекционера Иван Петков може да намерите на страницата ни във Facebook.  

Повече за България - Португалия 3-0 може да прочетете тук. 

Следващият двубой на България в надпреварата е срещу Украйна на 23-и май от 18:30 ч. Арена на сблъсъка отново е столичната зала „Христо Ботев“.