Петък, 22 Август 2014 09:30
(0 гласа)
Мъжете загубиха с 1-3 от Франция в контрола
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Мъжкият национален отбор по волейбол загуби приятелския мач срещу Франция с 1-3 гейма. Двубоят се състоя в "Арена Ботевград".

Българите започнаха добре мача и първото техническо прекъсване в първия сет дойде при  резултат 8:4 за нашия тим. Франция съумя да изравни (8:8) и по време на второто прекъсване водеше при 16:14. До края на гейма нямаше обрати като французите затвориха при 25:21 в своя полза.

Въпреки че в началото на втория гейм двата отбора бяха равностойни на волейболното игрище, постепенно "петлите" започнаха да трупат преднина. Към края на тази част българите показаха добра игра на блок, но това не беше достатъчно и Франция спечели при 25:22.

Играта в третия сет се развиваше точка за точка,  но второто техническо прекъсване дойде при минималната разлика от 1 точка в полза на съперника- 16:15. Един от лидерите в българския тим Цветан Соколов демонстрира отлична игра в атака, а и с все по-добре работещият бългагрски блок, "лъвовете" затвориха гейма при 25:23 в своя полза.

През по-голямата част от четвъртия сет българският национален отбор водеше в резултата. При първото техническо прекъсване резултатът беше 8:7 в наша полза, а при второто разликата беше набъбнала за 16:12. След това обаче в българския отбор се забеляза спад в играта, а от това се възползваха французите, които обърнаха резултата и спечелиха гейма с 25:22, а с това и сложиха край на мача.

За България най-резултатен стана Цветан Соколов с 24 точки. Ървин Нгапет от Франция помогна най-много на своите съотборници, отбелязвайки 12 пункта.

Прочетена 450 пъти Последно променена в Петък, 22 Август 2014 09:47