Неделя, 24 Юни 2018 20:47
Селекционерът Пламен Константинов заяви, че завършването с победа в последния мач от Лигата на нациите е позитивно, но младите имат още да трупат опит
Селекционерът Пламен Константинов заяви, че завършването с победа в последния мач от Лигата на нациите е позитивно, но младите имат още да трупат опит Снимка: ФИВБ

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви след успеха над Южна Корея с 3:2 гейма, в последния мач от група 19 в Лигата на нациите, че приключването с победа е нещо позитивно. Според него младите играчи са бъдещето, но за световното трябват по-опитните състезатели.

"Завършихме с победа, което е позитивното, но не съм доволен от представянето ни в Техеран. Можехме да спечелим два мача, особено в първия ден срещу Германия. Ще се стремим да разрешим нашите слабости. Едни от най-големите ни проблеми бяха контузиите. От шестимата основни играчи петима са с травми и това имаше огромно влияние върху представянето ни. Трябва да оправим нещата, за да се представим по-добре на световното първенство".

"Младите ни състезатели са бъдещето на българския волейбол. Те имат добри качества да играят добре, но са по-неопитни, а в световния волейбол най-вече опитът на играчите дава нивото на отборите. За това се нуждая от по-опитните за Мондиала".

"Форматът на Лигата на нациите е в полза на някои европейски отбори. Ние пътувахме до Китай и Япония, два пъти се върнахме в България, а сега сме в Иран. Питате ме дали най-добрите отбори могат да изиграят три мача в три последователни дни. Може би хората, които са правили тази схема да не знаят какво е да се изиграе такъв турнир".