Сряда, 27 Юни 2018 13:10
Волейболните ни националки се прибраха от Перу и показаха спечеления трофей
Волейболните ни националки се прибраха от Перу и показаха спечеления трофей
Волейболистките от женския национален отбор на България се завърнаха на родна земя тази сутрин. Състезателките, водени от треньора Иван Петков спечелиха "chаllenge" турнира  в (Лима) Перу, като си осигуриха място сред най-добрите отбори във Волейболната лига на нациите от следващия сезон.
 
Страхотният успех и възход в женското ни направление бе оценен подобаващо от специалисти и фенове, като волейболистките ни имаха грандиозно посрещане на летище "София" и бяха отрупани с цветя. Представители на Българска федерация по волейбол, водени от генералния секретар Станислав Николов очакваха националките и те бяха посрещнати с красиви букети и тържествена атмосфера.  Националният фенклуб по волейбол на България не пропусна събитието, като запалянковците приветстваха националките и им пожелаха още по-големи успехи.  ВК Марица (Пловдив), където треньор е националният селекционер Иван Петков допълни страхотната обстановка, а млади волейболистки на клуба поздравиха златните момичета и техния щаб.  
 
37
 
Въпреки умората от двудневното пътуване "лъвиците" излязоха с широки усмивки, като останаха доволни от оказаното им внимание. Победителките показаха спечеления трофей в Перу, като всички заедно позираха за обща снимка. Щастривите волейболистки изразиха своето удовлетворение от двете спечелени купи за месец разстояние, като обещаха още повече усилия и много работа в подготовката за предстоящото Световно първенство 2018 в Япония.  
 
34
 
"Тимът ни показа характер в тежките моменти, както по време на Златната лига, така и на турнира в Перу", коментира селекционерът Иван Петков. Той заяви, че пред отбора тепърва предстои още много работа, а погледите са насочени към световното първенство.
 
 
"Много съм щастлива, че за толкова кратко време успяхме да сформираме такъв колектив. Победихме, играхме срещу толкова сериозни съперници, особено сега в Перу. За мен това е огромно израстване и отговорност и трябва да покажем още по-добра игра", заяви капитанката Христина Русева, която приключи като победител в индивидуалната класация при блокировачите на турнира в Перу. 
 
 
"Постигнахме едната от поставените цели това лято - класиране за Волейболната лига на нациите. Сега гледаме напред към Световното първенство. Доволни сме разбира се. Имаме колектив и това е най-важното. Работи се в правилната насока и най-важното всички го искат и имат желание за това", заяви разпределителката Лора Китипова, която бе с основен принос за победата над Колумбия във финалния мач от challenge турнира в Перу.
 
"Искам да поздравя целия щаб и всички момичета, защото никак не беше лесно. Показахме, че сме едно ниво над останалите отбори и заслужаваме да се борим във Волейболната лига на нациите", коментира диагоналът силвана Чаушева, която завърши като №1 в класацията при нападателите в Перу.