Събота, 30 Август 2014 17:14
(0 гласа)
Младежите със загуба от Франция на Евро 2014
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор на България за младежи старша възраст записа първа загуба на провеждащото се в Чехия и Словакия Европейско първенство след като падна от отбора на Франция с 0-3 гейма. Hашите момчета не успяха да намерят своя ритъм и отстъпиха в отделните части съответно при 17:25; 17:25; 15:25.

Ст. треньорът на България Николай Желзков заложи на следния стартов състав: Велизар Ченокожев, Михаил Цветанов, Владимир Станков,  Красимир Георгиев, Трифон Лапков, Николай Къртев, Станислав Драмов (либеро).

Първи гейм: Първото техническо прекъсване дойде в полза на Франция (8-5) след няколко добри атаки на капитана Лука Басич, въпреки добрата игра на Станислав Драмов в защита. При 9-5 Желязков взе тайм аут, но в тези минути от гейма българите изглеждаха  разконцентрирани на волейболното игрище. При 14-6 в игра се появи Яни Георгиев на мястото на Трифон Лапков, но второто техническо прекъсване в гейма  беше 16-9 в полза на Франция след добри изяви на Анри Медерик в центъра. Франция продължи да атакува много остро и с това затрудни нашата защита. Българският тим успя да намали разликата след мощни атаки, но треньорът на Франция Жоселин Трюлон взе тайм аут. Това се оказа печеливш коз за френския тим и в крайна сметка петлите затвориха при 25-17.

Втори гейм: В началото на тази част французите взеха инициативата и поведоха с 5-2.  Петлите успяха да запазят 3-точковата разлика и до първото техническо прекъсване ( 8-5). Българите намалихa разликата след два аса от сервис на К.Георгиев (9-10). Последва прекъсване за Франция , но това не помогна след отличен блок на Къртев за 10-10. По това време на гейма българите демонстрираха по-добро посрещане, а в игра се завърна Трифон Лапков. От своя страна Николай Къртев продължаваше с отличните изяви в центъра. Все пак, второто техническо прекъсване в гейма дойде в полза на французите (16-13). Две последователни грешки от сервис на българския тим и отлична Франция в атака, доведоха отново до по-голяма разлика в гейма (21-16). Франция запази лидерството и затвори гейма отново при резултат 25-17.

Трети гейм: В игра се появи капитанът Павел Иванов, който смени Владимир Станков. Първото техническо прекъсване отново беше в полза на Франция след добре изпълнен тактически сервис на Карл Тимоте (4-8). При 7-12 за Франция ст.треньорът на България Николай Желязков поиска прекъсване. Петлите обаче не изгубиха инициативата и второто техническо прекъсване беше при резултат 16-9 в тяхна полза. Проблеми в посрещането от страна на българския тим след отличен сервис на Франция доведоха до 25-15 в гейма и победа за Франция с 3-0.

Ето какво заяви и ст.треньорът Николай Желязков след края на срещата:

" Отборът на Франция ни надигра във всички елементи. В началото на мача нашето посрещане не успя да заработи на максимално високо ниво, а оттам пострада и организирането на атаката. Във втория гейм вече оправихме посрещането, но не успяхме да стабилизраме атаката, дори и при добре подадени от разпределителите топки. Не успяхме да затрудним французите с начален удар, а те се възползваха от това и атакавуха комбинативно. Те като цяло имат и доста бърз стил на игра, а на моменти и нашият блок беше липсващ. Най-силният елемент на французите днес беше сервисът. Продължаваме напред, пределно ясно е, че в тази група няма лесни двубои. На нас ни  предстоят два много важни мача срещу Италия и Сърбия и насочваме силите си към тези два противника."

Прочетена 616 пъти Последно променена в Събота, 30 Август 2014 19:46