Сряда, 01 Август 2018 14:07
Участниците на световното с дванадесет състезатели на игрището за всеки мач

Малко повече от месец остава до началото на Световното първенство по волейбол за мъже в България и Италия. Стартът на родна земя ще бъде даден на 9 септември, като във Варна, “лъвовете”, водени от Пламен Константинов се изправят срещу Финландия от 19:30 ч.

Отборите са в трескава подготовка, а повечето обявиха своите разширени състави от 22 състезатели за шампионата.

Разширен състав на България за световното първенство вижте тук.

Регламентът за мондиала обаче е малко по-различен от форматите на големите международни форуми. Участниците на Световните първенства за мъже и жени през 2018 година ще могат да разчитат на 12 състезатели на игрището за всяка среща, вместо на 14 играчи, както е традиционно в изданията на европейските шампионати и Волейболната лига на нациите. 

Това бе съобщено от Международната федерация  - ФИВБ. Регламентът всъщност не е нов, като на световните първенства преди четири години и при двата пола, съответно Полша и Италия, отборите играха по същия начин.

Това означава, че тимовете разполагат с 14 състезатели, но двама остават извън игрището. За всеки мач може да бъде заявяван различен състав от всичките четиринадесет състезатели, но играят само дванадесет.

Друго изискване, спуснато от ФИВБ за световното е, че записаните играчи на поста либеро не могат да се променят до края на турнира.

Билети за Световното първенство по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „Арена Армеец“, гр. София, наwww.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството:italy-bulgaria2018.fivb.com.