Събота, 11 Август 2018 07:52
Селекционерът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов заяви, че волейболистите ни са работили здраво по време на лагера във високопланинската база Белмекен.
Селекционерът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов заяви, че волейболистите ни са работили здраво по време на лагера във високопланинската база Белмекен.

В общи линии това, което е най-доброто според мен в момента, е тук

Националният отбор по волейбол за мъже приключи с първия етап от подготовката си за Световното първенство. Съставът ни се завърна от триседмичен лагер на високопланинската база Белмекен и проведе двустранна тренировъчна игра в столичната зала „Христо Ботев“. Минути след края на двубоя селекционерът на тима Пламен Константинов даде яснота около състоянието на волейболистите ни и настроението в отбора по-малко от месец преди началото на най-престижния форум.

„Играчите са натоварени и имат някои мускулни проблеми. Да кажем, че само Боян Йорданов чакаме да видим как е ситуацията, пак е мускулно. Надявам се да е само някакво разтежение, да не е повече. Слави Гоцев, Виктор Йосифов и Вальо Братоев си направиха фитнеса сутринта горе и тези, които трябваше да правят някаква терапия, решихме да не ги включваме и да ги оставим извън играта.

Някой направиха и шокуейв (б.р. ударно-вълнова терапия) и след това е добре да почиват 48 часа, така че да се върже със следобедната тренировка в понеделник във Варна примерно. Единствено малко повече ме притеснява Боян, надявам се само да е разтежение отзад на крака, но ще видим резултата.

Момчетата работиха здраво на Белмекен. Но един такъв лагер е тежък за тях, сигурно и изнервящ, и имат нужда да си починат малко психологически, не само физически. Виждате, че Скримов е възстановен. Ники Николов е добре. Той си има някакви хронични болежки, но няма драма. Теди Тодоров горе-долу го вдигнахме. Сега нещо пак го дръпна преди два дена, мускулно е пак, но не е нещо притеснително. При него големия проблем е кръста, дали ще издържи, но засега е повече вътре в отбора, отколкото вън.

За Дани Милушев знаете ситуацията, че нямаше как да го чакаме на Белмекен, но сега ще го видим как е във Варна все пак. Имаме го като идея, но да видим в какво състояние е. За Георги Братоев е ясно. Розалин Пенчев почувства умора в краката и той имаше да свърши малко специфична работа за него и затова го оставихме да почива, но няма някакви травми. В общи линии това, което е най-доброто според мен в момента, е тук.”

От понеделник, 13 август, волейболистите ни продължават своята подготовка в Двореца на културата и спорта във Варна, където ще домакинстват в първия етап на Световното първенство.

„Лъвовете“ са в Група D от груповата фаза заедно с Куба, Финландия, Иран, Полша и Пуерто Рико. Положителни резултати отвеждат тима до втората фаза в "Арена Армеец" в София от 21 до 23 септември.

Билети за Световното първенство по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „Арена Армеец“, гр. София, на www.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството: italy-bulgaria2018.fivb.com.