Събота, 11 Август 2018 08:12
Центърът на тима Теодор Тодоров заяви, че се искрено се надява да бъде готов за Световното първенство по волейбол.
Центърът на тима Теодор Тодоров заяви, че се искрено се надява да бъде готов за Световното първенство по волейбол.

Надявам се всички контузени да се върнат и да изиграем едно успешно първенство

Националният отбор по волейбол за мъже приключи с първия етап от подготовката си за Световното първенство. Съставът ни се завърна от триседмичен лагер на високопланинската база Белмекен и проведе двустранна тренировъчна игра в столичната зала „Христо Ботев“. Минути след края на двубоя пред медиите говори центърът на тима Теодор Тодоров, който в последните месеци лекуваше тежка контузия и продължава да бъде под въпрос за най-престижния форум.

„Искрено се надявам да съм готов за Световното първенство. В крайна сметка тези 4-5 месеца бяха много тежки за мен и успях поне да вляза в залата отново, което към днешна дата е много добре. Чувствам се по-добре. Получават се някакви болежки, но както могат да се появят от нищото, така могат и да изчезнат от нищото. Надявам се в следващия един месец да го коригираме това нещо и да няма повече проблеми.

Лично на мен ми е доста тежко, защото 4 месеца не съм тренирал. Имаме доста контузени и се надявам в следващия един месец да се оправят. Искрено се надявам да направим нещо запомнящо се. Все пак Световно първенство вкъщи се случва доста рядко и не всеки може да го преживее това нещо. Затова даваме максимума от себе си. Надявам се всички контузени да се върнат и да изиграем едно успешно първенство."

От понеделник, 13 август, волейболистите ни продължават своята подготовка в Двореца на културата и спорта във Варна, където ще домакинстват в първия етап на Световното първенство.

„Лъвовете“ са в Група D от груповата фаза заедно с Куба, Финландия, Иран, Полша и Пуерто Рико. Положителни резултати отвеждат тима до втората фаза в "Арена Армеец" в София от 21 до 23 септември.

Билети за Световното първенство по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „Арена Армеец“, гр. София, на www.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството: italy-bulgaria2018.fivb.com.