Сряда, 15 Август 2018 20:32
Националният отбор по волейбол за мъже спечели тренировъчната двустранна игра срещу Русия, която се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна.
Националният отбор по волейбол за мъже спечели тренировъчната двустранна игра срещу Русия, която се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна.

Националният отбор по волейбол за мъже спечели тренировъчната двустранна игра срещу Русия, която се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. „Лъвовете“ се наложиха над победителя в дебютното издание на Лигата на нациите с 3-2 (23-25, 25-23, 21-25, 25-16, 15-7) за час и 58 минути.

Селекционерите на двата тима Пламен Константинов и Сергей Шляпников дадоха възможност за изява на почти всички свои състезатели.

Най-резултатен за България стана Мирослав Градинаров с 15 точки. 11 добави центърът Алекс Грозданов, а по 10 отбелязаха Николай Пенчев и Николай Николов. За гостите трима играчи реализираха по 11 точки – Илия Власов, Антон Карпухов и Алексей Родичев.

В четвъртък България и Русия отново ще проведат тренировъчна игра. Съвместните занимания са част подготовката на двата отбора за Световното първенство, което започва на 9 септември. За първи път от 48 години страната ни ще бъде домакин на най-големия волейболен форум заедно с Италия.

Билети за шампионата могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „Арена Армеец“, гр. София, на www.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството: italy-bulgaria2018.fivb.com.