Петък, 12 Септември 2014 10:05
(0 гласа)
Лъвовете с поражение от Германия
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Лъвовете на България допуснаха поражение от Германия с 1-3 гейма в мач от Група F на Световното първенство в Полша.

Възпитаниците на ст.треньора Пламен Константинов не успяха да намерят отговор силния немски сервис, а от своя страна Бундестимът "летеше", воден от Георг Грозер.

Още в началото на първия сет немските волейболисти взеха преднина и водеха с три точки по време на първото технческо прекъсване (8-5). Още в тези мигове Грозер започна с добрите изяви на начален удар и до второто прекъсване вече беше отбелязал три аса, а неговият тим вече водеше с 16-8. Без никакви проблеми Германия спечели тази част с 25-16.

Във втория гейм двата тима започнаха по-равностойно (7-7), но все пак първото техническо прекъсване дойде в полза на немския тим (8-7). Отново Грозер поведе своите съотборници към по-голяма точкова разлика (15-9), а Бундестимът спечели и този сет, този път при  25-15.

В третия гейм българският тим поведе при 5-3, но Германия бързо съумя да обърне нещата в своя полза и водеше при 8-6.  Немските волейболисти запазиха предимството си при 16-14, но след ас на Тодор Скримов България изравни за 17-17. В следващите минути Лъвовете бяха по-добри на терена и затвориха частта при 25-23 след атака на Скримов.

Спечеленият трети гейм обаче не беше достатъчен за по-добро развитие в мача. Още в началото на четврътия сет немският тим взе лидерството (8-4), а в следващите мигове Цветан Соколов се завърна в игра като център на мястото на Светослав Гоцев. До края на гейма България не успя да намери отговор на немския сервис и острите атаки, а от това се възползваха възпитаниците на Витал Хайнен, които в крайна сметка затвориха при 25-17 и се поздравиха с крайната победа в двубоя.

Прочетена 607 пъти Последно променена в Петък, 12 Септември 2014 10:18